GÖKLER BELEDİYE BAŞKANI KERİM ŞAHİN’DEN ATEŞ YAKMAYIN UYARISI

GÖKLER BELEDİYE BAŞKANI KERİM ŞAHİN’DEN ATEŞ YAKMAYIN UYARISI Kütahya’nın Gediz ilçesine bağlı Gökler Beldesinde bugün öğlen saatlerinde çıkan yangın Belediye İtfaiye ekipleri ve Gediz Orman İşletme...

GÖKLER BELEDİYE BAŞKANI KERİM ŞAHİN’DEN ATEŞ YAKMAYIN UYARISI
REKLAM ALANI
Yayınlama: 01.07.2024
25
A+
A-

GÖKLER BELEDİYE BAŞKANI KERİM ŞAHİN’DEN ATEŞ YAKMAYIN UYARISI

Kütahya’nın Gediz ilçesine bağlı Gökler Beldesinde bugün öğlen saatlerinde çıkan yangın Belediye İtfaiye ekipleri ve Gediz Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesi ile ormana sıçramadan söndürüldü.

Beldede bulunan Böbecik mevkiinden dumanların yükseldiğini gören vatandaşlar durumu Belediye itfaiyesine haber verdi. Yangına hemen müdahale eden ekiplere Gediz Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri de gelerek çalışmalara katıldı. Ekiplerin  1 saatlik çalışması sonrasında yangın kontrol altına alındı. Yangında 10 dönümlü arazinin yandığı öğrenilirken Jandarma konuya ilişkin soruşturma başlattı.

Diğer yandan Belediye Başkanı Kerim Şahin yaz döneminde tarla ve arazilerde ateş yakılmaması konusunda uyarıda bulundu.

Bugün öğlen saatlerinde Beldenin Böbecik mevkiinde meydana gelen ve Gökler Belediyesi itfaiye ekipleri ile Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafında büyümeden söndürülen yangın sonrası geçmiş olsun dileklerini ileten Belediye Başkanı Kerim Şahin Belde halkını uyararak ateş yakanlar hakkında savcılık nezdinde işlem yapılacağını söyledi.

Büyük bir yangını ucuz atlattıklarını belirten Başkan Şahin, “Tüm uyarılarımı9za rağmen belde halkımız arazi ve tarlalarında ateş yakmaya devam ediyor. Yangın mevsimindeyiz. Biz tedbirlerimizi aldık. Vatandaşımızın tarlasında, arazisinde yaktığı ateş hızlı bir şekilde yayılıyor. Etrafımız hep ormanlarla çevrili. Ormanlarımız ile beraber birçok canlı da yok oluyor. Belde halkında isteğimiz bu konuya itina göstermeleri. Bu konuda ısrarını sürdüren vatandaşlarımız için savcılığa şikayette bulunacağız” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI