GEDİZ’DE 15 TEMMUZ DEMOKRASİ BAYRAMI COŞKUSU

GEDİZ’DE 15 TEMMUZ DEMOKRASİ BAYRAMI COŞKUSU Kütahya’nın  Gediz ilçesinde 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü münasebetiyle Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı düzenlendi. Düzenlenen programa; Gediz Kaymakamı...

GEDİZ’DE 15 TEMMUZ DEMOKRASİ BAYRAMI COŞKUSU
REKLAM ALANI
Yayınlama: 29.07.2024
7
A+
A-

GEDİZ’DE 15 TEMMUZ DEMOKRASİ BAYRAMI COŞKUSU

Kütahya’nın  Gediz ilçesinde 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü münasebetiyle Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı düzenlendi.

Düzenlenen programa; Gediz Kaymakamı Hakan Alkan, Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, Gediz Protokolü, İlçe Daire Amirleri, Belediye Meclis Üyeleri, Şehit Yakınları, Gaziler, Siyasi Parti Temsilcileri, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saat 22:30 da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program Kur’an-ı Kerim Tilaveti, ilahiler ve dualarla devam etti.

Kaymakam Hakan Alkan ve Başkan Necdet Akel’in günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirdiler. Başkan Akel konuşmasında, “Bugün, milletimizin birlik ve beraberlik ruhunu en güçlü şekilde hissettiğimiz önemli bir günü daha birlikte kutlamanın gururunu yaşıyoruz. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin dönüm noktalarından biridir. Bu gün, milletimizin iradesine ve demokrasiye sahip çıktığı, tarihimizin en karanlık gecelerinden birini aydınlattığı gün olarak hatırlanacaktır.

Cumhurbaşkanımız gecenin karanlığını aydınlatan çağrısı, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Sayın Devlet bahçeli beyefendinin ilkeli duruşu ile milletimizin basireti ve şanlı direnişiyle 15 Temmuz’da yazdığı destanı unutmayacağız, unutturmayacağız.

15 Temmuz 2016 gecesi, ülkemize karşı düzenlenen hain darbe girişimi, aziz milletimizin feraseti ve kararlılığı sayesinde bertaraf edilmiştir. Vatansever insanlarımız, tankların önüne yatarak, demokrasimize, özgürlüğümüze ve milli birliğimize sahip çıkmışlardır. O gece, milletimizin kenetlendiği, tek yürek olduğu bir gece olmuştur.

Bugün, şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Onlar, bu toprakların bağımsızlığı ve birliği için canlarını feda etmiş kahramanlardır. Ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun.

Bizlere düşen görev, şehitlerimizin bize emaneti olan bu aziz vatanı korumak ve daha da ileriye taşımaktır. Demokrasimizi güçlendirmek, milletimizin birlik ve beraberliğini perçinlemek için üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz.

Bugün, bir kez daha demokrasiye, özgürlüğe, hukukun üstünlüğüne ve milli birliğimize sahip çıkma kararlılığımızı haykırmak için buradayız. Hiçbir güç, bu aziz milletin birliğini ve beraberliğini bozamayacaktır. Birlikte güçlüyüz, birlikte daha da güçlü olacağız. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutlarken, milletimizin bu aziz gününde bir kez daha kenetlenerek, geleceğe daha umutla bakacağımıza inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyor, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Sanatçı Nadir Akgün tarafından türkü şöleni ile Gediz Belediye Mehter Takımı tarafından konser düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında Cumhuriyet Caddesi Belediye Meydanı’nda toplanan vatandaşlara Gediz Belediyesi tarafından bayrak dağıtımı yapıldı.

15 Temmuz darbe girişiminin bir sembolü haline gelen ve darbe girişiminin kırılma anı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halkı meydanlara davet ediş saati olan saat 00:13’de ilçenin tüm camilerinden sela okunmasıyla Demokrasi Nöbeti devam etti.

Haber foto recep baysal

 

REKLAM ALANI