ÖZ-ORMAN İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI SETTAR ASLAN İŞÇİ İLE MEMUR ARASINDAKİ GELİR MAKASI AÇILMAMALIDIR

ÖZ-ORMAN İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI SETTAR ASLAN İŞÇİ İLE MEMUR ARASINDAKİ GELİR MAKASI AÇILMAMALIDIR Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, orman işçilerinin maaşlarında yaşanan...

ÖZ-ORMAN İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI SETTAR ASLAN İŞÇİ İLE MEMUR ARASINDAKİ GELİR MAKASI AÇILMAMALIDIR
REKLAM ALANI
Yayınlama: 09.08.2024
4
A+
A-

ÖZ-ORMAN İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI SETTAR ASLAN İŞÇİ İLE MEMUR ARASINDAKİ GELİR MAKASI AÇILMAMALIDIR

 

Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, orman işçilerinin maaşlarında yaşanan vergi adaletsizliğinin çözüme kavuşması talebinde bulundu.

Genel Başkan Settar Aslan, işçi ve memur arasındaki gelir farkına dikkat çekerek, işçilerin emeklerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı. Aslan, memurlara yapılan 8 bin liralık seyyanen zammın işçilere de verilmesi gerektiğini belirtti.

Aslan, yaptığı açıklamada, “Emeği ile, bedeni ile alevlerle mücadele eden işçilerimizin mesaileri tasarruf tedbirleri kapsamına alınmamalıdır” dedi. Orman işçilerinin yangınla mücadele sırasında gece gündüz demeden çalıştığını ifade eden Aslan, bu emekçilere tasarruf uygulamalarının getirilmesinin, ülkenin kazancına zarar vereceğini savundu.

Genel Başkan Aslan, konuyla ilgili olarakşu ifadeleri kullandı: “Her gün yangınla mücadele eden, yangından yangına koşan orman işçilerinden tasarruf etmeye kalkmak, ülkenin kazancından tasarruf etmek demektir. Fazla olandan tasarruf etmek yerine zaten eksik işçi ile ayakta durmaya çalışan orman teşkilatına tasarruf et demek doğru bir yaklaşım değildir” dedi.

Ayrıca, yangınların ekonomik etkilerine de dikkat çeken Aslan, “Yanan bir ağacın tekrar ekonomiye kazandırılması için elli yıl gerekmektedir. Kısa vadede uygulanmak istenen kemer sıkma politikalarının uzun soluklu iş mensuplarına uygulanmak istenmesi kabul edilemez” şeklinde konuştu.

Son dönemde işçilerin yüzde 27’lik vergi dilimine girdiğini ve maaşlarının 25 bin civarına düştüğünü belirten Aslan, işçilerin yaşadığı zorluklara işaret ederek, “Orman işçileri, uzun ve meşakkatli çalışmalarının karşılığını almalıdır, işçilerin haklarının korunması gerekir” ifadelerini kullandı.

Öz-Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, yetkililerden adil ve dengeli bir yaklaşım beklediklerini vurgulayarak, işçilerin emeğinin göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi.

Haber recep baysal

Settar aslan resmi muhtemelen internetten alınmış. Gediz temsilcisi attı fotoğrafı ve genel bilgileri

 

REKLAM ALANI