TARHANA FESTİVALİNDE EN GÜZEL TARHANAYI PİŞİRİP YARIŞTILAR

TARHANA FESTİVALİNDE EN GÜZEL TARHANAYI PİŞİRİP YARIŞTILAR Kütahya’nın Gediz ilçesinde ismini tarhanadan alan Geleneksel Gediz Tarhana Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Tarhana Pişirme Yarışması” gerçekleştirildi. Gediz Belediyesi tarafından...

TARHANA FESTİVALİNDE EN GÜZEL TARHANAYI PİŞİRİP YARIŞTILAR
REKLAM ALANI
Yayınlama: 01.08.2024
9
A+
A-

TARHANA FESTİVALİNDE EN GÜZEL TARHANAYI PİŞİRİP YARIŞTILAR

 

Kütahya’nın Gediz ilçesinde ismini tarhanadan alan Geleneksel Gediz Tarhana Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Tarhana Pişirme Yarışması” gerçekleştirildi.

Gediz Belediyesi tarafından düzenlenen yarışmaya; Kütahya Valisi Musa Işın, Gediz Kaymakamı Hakan Alkan, Şaphane Kaymakamı İsmail Karakoç, Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, MHP İlçe Başkanı Fatih Aydın, Simav Belediye Başkanı Kübra Tekel Aktulun, Şaphane Belediye Başkanı Lütfi Mutlu, Eskigediz Belediye Başkanı Mustafa Kemal Arslan, Gediz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Vedat Öztürk, Daire Amirleri katıldı. Jüri Üyelerinden Ahmet Çam, Arife Azmanoğlu, Umahan Keskin, Mehmet Kocabaş, Ayşe Yıldız, yarışmacılar ve vatandaşlar katıldı.

Fuar alanında bulunan Yaşam Kafe’de 10 yarışmacının katılımı ile yapıldı. Yarışmada jüri üyeleri kendilerini tanıtırken sırasıyla yarışmacı katılımcılar da tarhana pişirme yarışmasına kalma nedenleriyle birlikte kendilerini tanıttılar. Tarhana kokusu eşliğinde keyifle geçen yarışmada yarışmacılar, tarhanalarını 4 kategoriye uygun şekilde hazırlayıp jüriye sundular. Jüri üyeleri tarhananın kokusu, kıvamı, lezzeti ve görselliği gibi kriterleri değerlendirip puan verdi.

2024 yılı Tarhana Pişirme Yarışması sonunda Elmas Ünalan birinci olurken 5000tl, Ayşe Bilgili ikinci olarak 3000tl, Ayşe Baş ise üçüncü olarak 2000tl para ödülünü kazandı.

Dereceye giren yarışmacılara ödüllerini vermek üzere protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi.

Yarışma sonunda Vali Musa Işın “ Hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Önce devam eden festivalin ilimize ve ilçemize ve siz değerli hemşerilerime hayırlı uğurlu olmasını cenabı haktan niyaz ediyorum.

GERÇİ TARHANA FESTİVALİNİ SİZDEN ÇALMAK İSTEYENLER VAR AMA ÇALDIRTMAYACAĞIZ, YEDİRMEYECEĞİZ

Güzel bir gelenek. Hem Tarım Festivali var hem Tarhana Festivali var. Gerçi Tarhana Festivalini sizden çalmak isteyenler var ama çaldırtmayacağız, yedirmeyeceğiz. Her zaman taklitlerinden kaçınırız. Komşumuzun da taklitlerinden kaçınıyoruz. Esas tarhana Gediz tarhanasıdır. Bu hep böyle biliniyor ve böyle bilinecek inşallah.

Tabi ben jüri üyesi değilim. Tarhanayı da yavaş yavaş seviyorum bu arada. Daha çok burada hakikaten içmeye başladım. Ama hakikaten lezzetli, tebrik ediyorum gayet güzel.

HANIM EFENDİLER OLMASA ERKEKLER AÇ KALIR

Bir kere şunu söyleyelim hanım efendiler olmasa erkekler aç kalır. Hanım efendilere iyi ve güçlü bir alkış istiyorum. Ellerine sağlık, emeklerine sağlık. Yarışmacılarımızın hepsini tebrik ediyorum. Hepsi mutlaka güzel hazırlamışlardır ama tabi jüri üyelerinin damak tadı nasıl onu bilmiyorum. Sadece üç kişi seçiyorlar. Ben onları da şampiyon ilan ediyorum” dedi.

HABER-FOTOĞRAF: FİRDEVS YANKU

 

 

 

REKLAM ALANI