Recep Aydın: “Gediz’in Gençleri Artık ‘Ara Eleman’ Değil, ‘Aranan Eleman’ Olacak!”
Gediz’de mesleki eğitimin çıtasını zirveye taşıyacak, sanayi ve eğitim dünyasını birleştiren dev bir adım atıldı. Gediz Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, envanterine eklenen son teknoloji makinelerle adeta dijital bir fabrikaya dönüştü. İlçe Millî Eğitim Müdürü Recep Aydın, bu yatırımla birlikte Gedizli gençlerin iş dünyasındaki statüsünün kökten değişeceğini vurguladı.
Eğitimde Teknoloji ve Vizyon Buluştu
Gediz Belediye Başkanlığı ve Gediz Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO) vizyoner iş birliği meyvesini verdi. Okula kazandırılan Lazer Kesim Makinesi’nin yanı sıra, Gedizli iş insanı Ayhan Özcan’ın anlamlı katkılarıyla sağlanan Fiber Markalama Makinesi, öğrencilerin kullanımına sunuldu. İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü’nün koordinasyonunda gerçekleşen bu iş birliği, öğrencilerin sanayi dünyasındaki güncel teknolojilerle henüz okul sıralarındayken tanışmasını sağlıyor.
“Geleceğe Yapılmış En Büyük Yatırım”
Konuyla ilgili kapsamlı bir değerlendirmede bulunan İlçe Millî Eğitim Müdürü Recep Aydın, yerel iş birliklerinin eğitimdeki kritik rolüne dikkat çekti. Aydın, projenin sadece bir makine alımı değil, bir istihdam stratejisi olduğunu belirterek, “Eğitimde yerel iş birliklerinin gücüne yürekten inanıyoruz. Belediyemizin ve TSO’nun bu vizyoner desteği, öğrencilerimizin teorik bilgilerini son teknoloji makinelerle pratiğe dökmesine imkan sağlayacak ve gençlerimizin istihdam edilebilirliğini artıracak çok kıymetli bir adımdır. Mezun olan gençlerimiz, sanayide sıkça kullanılan tabiriyle artık sadece bir ‘ara eleman’ değil, nitelikleriyle parmakla gösterilen ‘aranan eleman’ olarak iş dünyasına adım atacaklar. Eğitime verilen bu destek, aslında ilçemizin geleceğine yapılmış en büyük yatırımdır. Bu vizyoner katkıdan dolayı tüm kurumlarımıza ve iş insanımız Ayhan Özcan’a şükranlarımızı sunarız” ifadelerini kullandı.
Sektörün İhtiyacı Modern Yöntemlerle Karşılanacak
Kurulan bu teknolojik altyapı sayesinde Yunus Emre MTAL öğrencileri; tasarım, kesim ve markalama süreçlerini dijital ortamda yönetmeyi öğrenecek. Sektörün en çok ihtiyaç duyduğu “nitelikli iş gücü” ihtiyacını karşılayacak olan bu hamle, Gediz sanayisinin de modernizasyonuna dolaylı yoldan katkı sağlayacak. Gençler, mezun olduklarında sadece bir diploma değil, piyasanın en modern cihazlarını kullanma yetkinliğiyle donatılmış birer profesyonel olarak hayata atılacaklar.
RECEP BAYSAL