ÖMER FARUK BİLGİLİ DİYANET GENÇLİK MERKEZİ ÇOCUK SESLERİ İLE DOLUYOR

ÖMER FARUK BİLGİLİ DİYANET GENÇLİK MERKEZİ ÇOCUK SESLERİ İLE DOLUYOR Kütahya’nın Gediz ilçesinde, 06 Şubat Depreminde hayatını kaybeden Gedizli Müftü Ömer Faruk Bilgili’nin adının verildiği Diyanet...

ÖMER FARUK BİLGİLİ DİYANET GENÇLİK MERKEZİ ÇOCUK SESLERİ İLE DOLUYOR
REKLAM ALANI
Yayınlama: 29.07.2024
16
A+
A-

ÖMER FARUK BİLGİLİ DİYANET GENÇLİK MERKEZİ ÇOCUK SESLERİ İLE DOLUYOR

 

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, 06 Şubat Depreminde hayatını kaybeden Gedizli Müftü Ömer Faruk Bilgili’nin adının verildiği Diyanet Gençlik merkezinde yaz Kur’an Kursları tüm hızıyla devam ediyor.

85 öğrenci ile devam eden kursta 6-8 yaş arası öğrenciler eğitim alırken, öğrenciler Kur’an-ı Kerim ve Elif Ba dersleri devam ediyor.

Müftü Ömer Faruk Bilgili Diyanet Gençlik Merkezinde Manevi Danışman olarak görev yapan Ali Osman Kıymaz, “Ömer Faruk Bilgili Diyanet Gençlik Merkezinde Manevi Danışman olarak görev yapmaktayım. Manevi danışman olarak çalışan Hüseyin Kanat ve yaz sezonunda Halk Eğitimi destekli bize katılan Melike Budak hocamızla görev yapmaktayız. 6 ile 8 yaş grubuna Melike hocamız, 8 yaş üstü kız grubunu ben erkek grubunu Hüseyin Kanat hocamız okutuyor. Erkeklerin kayıtlı mevcut sınıfı 35, kızlarda da 34 kişilik kayıtlı öğrenci var. 16 kayıtlı öğrenci de Melike hocamızda var. Kayıtlı olarak 85 öğrenciye hitap ediyoruz, kayıtsız olarak gelen de bizim misafirimizdir. Başımızın üzerinde yerleri vardır.

KUR’AN-I KERİM EĞİTİMİ MUTLAKA HER GÜN OLMAZSA OLMAZ

Kur’an-ı Kerim eğitimi mutlaka her gün olmazsa olmaz. Günde ikişer saat mutlaka var. Kur’an-ı Kerim eğitimi gibi temel eğitimler bir tanesi de Elif-Ba eğitimidir. İnanç, itikat, ibadet, ahlak ve siyer dersleri ile bunların yanında da çocukların duaları, sureleri ezberlemeleri var. Bunların yanı sıra da malum çocuklarımız sıkılmasın diye sosyal etkinliklerimiz oluyor. İçerisinde eğitsel oyunlarımız var. Kitap okuma, hikaye, şiir, kendi aralarında yaş gruplarına göre yarışmalar düzenlemekteyiz. Eğlenceli, keyifli ve verimli şekilde yaz sezonunu geçirmeye gayret ediyoruz. Bunun yanında da değerler eğitimi, manevi değerlerimize sahip çıkan bir neslin, bir geleceğimizin oluşması için de değerler eğitimi altında derslerimize devam ediyoruz” dedi.

ÖĞRENCİLERİMİZLE BİRLİKTE GÜZEL VE KALİTELİ VAKİT GEÇİRMEYE GAYRET EDİYORUZ

Kıymaz, “Diyanet Gençlik Merkezimiz yaz sezonlarında haftada 5 gün boyunca hizmet veriyor.6. gün yani cumartesi günlerinde de burada eğitsel oyunlar, gelen çocuklarla birebir manevi danışmanlık gibi hizmetler de veriliyor. Saat 09.30’da temel dini eğitime Kur’an-ı Kerim ve Elif-Ba eğitimine başlıyoruz. Öğlen 13.00’e kadar Kur’an-ı Kerim, Elif-Ba, itikat, siyer, ahlak ve sure öğrenimi derslerimiz işleniyor. 13.00’te araya giriyoruz ve sabah eğitimimiz bitmiş oluyor. Sat 14.30’dan itibaren 17.30 arasında da Gençlik Merkezimizin faaliyetleri devreye giriyor. Kitap okuma, eğitsel oyunlar, zeka oyunları, hikayeler, şiirler, yarışmalarla öğrencilerimizle birlikte güzel ve kaliteli vakit geçirmeye gayret ediyoruz” diye konuştu.

OKUL SEZONUNDA DA ÇOCUKLAR OKULDAN GELİNCE ETÜT PROGRAMLARI DÜZENLENİYOR

Kıymaz, “Okul sezonunda da çocuklar okuldan gelince etüt programları düzenleniyor. Etüt programlarında da yazın öğrendiği bilgileri kışın da unutmasın, devamlılığı sağlansın diye Kur’an-ı Kerim, Elif-Ba, sureler ve değerler eğitimi derslerimiz devam ediyor. Bunların yanında akşam saatleri ve hafta onunda ebru derslerimiz, türkçe, matematik derslerimiz oldu. Aynı zamanda ilahi, kaside, meş günlerimiz, sohbet gruplarımız oldu. Çeşitli cami ve okullarımızdan öğretmenlerimizin riyasetinde gelip burada Gençlik merkezinin tadından, ziyafetinden istifade edilen zamanlar oldu.

Gençlik Merkezimizin açılışında insanımıza, milletimize, Gediz’imize hizmet edilsin diye niyet edildi. Adı genç, kendini genç hisseden herkesi buraya davet ediyoruz. Yediden yetmişe herkesi bekliyoruz. Buranın meyvesinden, güzelliklerinden herkesin istifade etmesini arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HER GENCİMİZİ BEKLİYORUZ

Yaklaşık 10 aydır Gediz Müftülüğü Ömer Faruk Bilgili Diyanet Gençlik Merkezinde manevi danışman olarak çalıştığını belirten Hüseyin Kanat ise, “ 17 yıldır Diyanette görevliyim. Bu 10 ay süredir gençlerimizle, çocuklarımızla, liseli gençlerle, üniversiteli gençlerle beraberiz. Birlikte dersler, namaz etkinlikleri yapmaktayız. Yaz Kur’an kursu boyunca da gençlerimizle, çocuklarımızla yine beraberiz. Kur’an-ı Kerim dersi, Elif-Ba dersi,sure dersi,  itikat, ibadet, inanç ve değişik konularda gençlerimizle birlikte ders işleme gayretindeyiz. 3 öğretmeniz. Öğleden sonra dini akademi programımız var. Bu programda değerler eğitimi, sinema, hikaye anlatımı gibi etkinlikler yapıyoruz. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutup, boş zamanlarını değerlendirmek için devamlı burada hizmet vermekten mutluluk duyuyoruz. Her gencimizi de bekliyoruz” şeklinde konuştu.

ÖĞRENİRKEN EĞLENİYOR, EĞLENİRKEN DE ÖĞRENİYORUZ

Halk Eğitimi Merkezi usta öğreticisi Melike Budak, “Burada Halk Eğitimi Bünyesi üzerinden kurs açtım. 5 ile 8 yaş grubu öğrencilerimle ilgileniyorum. Çocuklara Elif-Baöğretimi, dua öğretimiyle birlikte hem etkinlikler yaptırıyorum hem de namaz surelerimizi ezberletiyorum. Çocuklarımızla birlikte hem eğleniyoruz hem öğreniyoruz. Boyamalar yaptırıyorum, etkinlikler yaptırıyorum. Öğrenirken eğleniyor, eğlenirken de öğreniyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber foto Firdevs yanku

REKLAM ALANI