MURAT DAĞI’NIN GELECEĞİ EMİN ELLERDE
Kütahya’nın Gediz ilçesinde Murat Dağında açılmak istenen altın madeni ile ilgili bir çok sivil toplum kuruluşunun yanı sıra Gediz Belediyesi de olumsuz görüş belirtmiş ve olumsuz görüş belirtmişti.
Bu konuda çalışmalarına devam eden Gediz Belediyesi, Muratdağı’nda işletilmek istenen Altın Madeni ile ilgili olarak 2017 yılı Ocak ayında başlayan ÇED sürecine anında müdahil olmuş, ilk günden itibaren süreci yakından takip etmeye devam ediyor.
Konu hakkında açıklama yapan Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak; “Karaağaç Köyü Mevkiindeki Anadolu Export tarafından yapılması planlanan Yıldız Altın-Gümüş Madeni Kapasite Artırımı ve Kırma Eleme Tesisi projesi ile ilgili olarak Bakanlığa sunulan ÇED Raporu İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenmiş ve ÇED başvurusu reddedilmiştir. Tekrar işletilmek üzere ÇED başvuru yapılarak 17 Ekim 2023 tarihinde yapmış olduğumuz girişimler sonucunda bakanlıkça çevresel etki değerlendirmesi olumsuz kararı verilmiştir. İşletilmek istenen Altın Madeni ile ilgili olarak 2017 yılı Ocak ayında başlayan ÇED sürecine Gediz Belediyesi anında müdahil olmuş, ilk günden itibaren süreci yakından takip etmektedir” dedi.
Akçadurak, “Bölgemizin parlayan yıldızı Murat Dağımız, termal suları, kayak merkezi, yürüyüş parkurları, endemik bitki türleri, şelaleleri ve doğal güzellikleriyle bir doğa harikasıdır. Böylesi bir doğal güzelliğin yok olmaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Yapılması planlanan maden ile ilgili ÇED olumsuz kararı bizler için yetmez. Şirketin ruhsatının iptali için desteklerini esirgemeyen AK Parti Kütahya İl Başkanımız Mustafa Önsay, Kütahya Milletvekillerimiz Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı, Mehmet Demir, AK Parti İlçe Başkanımız Osman Yılmaz, Sivil Toplum Kuruluşlarımız, Kütahya ve Uşak’tan bu konuda siyaset gözetmeksizin katkıda bulunan herkese teşekkürlerimi sunarım” dedi.