MURAT DAĞINDA KARAR ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA AÇIKLANACAK

MURAT DAĞINDA KARAR ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA AÇIKLANACAK Kütahya’nın Gediz ilçesinde bulunan Murat Dağında altın aramak isteyen maden şirketinin açtığı davanın ilk duruşması bugün gerçekleştirildi. Kararın açıklanması ise...

MURAT DAĞINDA KARAR ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA AÇIKLANACAK
REKLAM ALANI
Yayınlama: 11.10.2024
6
A+
A-

MURAT DAĞINDA KARAR ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA AÇIKLANACAK

Kütahya’nın Gediz ilçesinde bulunan Murat Dağında altın aramak isteyen maden şirketinin açtığı davanın ilk duruşması bugün gerçekleştirildi. Kararın açıklanması ise ileri bir tarihe ertelendi.

Kütahya İdare Mahkemesinde görülen davaya Karaağaç Köylülerinin yanı sıra, Akdağ Yok Olmasın Platformu üyeleri, Murat Dağı Yok Olmasın Platformu üyeleri, Gediz Nehri Havzası Fırdan Çevre Koruma Derneği üyeleri, İzmir, Eskişehir, Uşak Barosuna kayıtlı avukatlar ile Kütahya Belediyesi müdahil avukatları katıldı. Davacı taraf olan maden şirketinden kimse duruşmaya katılmadı.

Gediz Nehri Havzası Fırdan Çevre Koruma Derneği Sözcüsü Ramazan Kurt, “50’e yakın avukat ordusu ve katılan yüzlerce vatandaşımız ile Murat Dağımızı savunduk. Bizler bu davaya çevre gönüllüleri olarak müdahil olduk. Çevre gönüllülerimize, avukatlarımıza, Karaağaç Köyünden gelen vatandaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. Murat Dağı bizim kalacak. Kararın açıklanmasını bekliyoruz” dedi.

HABER RECEP BAYSAL

REKLAM ALANI