MURAT DAĞINDA GENÇLİK KAMPI OLUR ALDI

MURAT DAĞINDA GENÇLİK KAMPI OLUR ALDI Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Murat Dağında bulunan Gençlik Kampında sona gelindi. Bu kapsamda Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından...

MURAT DAĞINDA GENÇLİK KAMPI OLUR ALDI
REKLAM ALANI
Yayınlama: 09.07.2024
22
A+
A-

MURAT DAĞINDA GENÇLİK KAMPI OLUR ALDI

 

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Murat Dağında bulunan Gençlik Kampında sona gelindi.

Bu kapsamda Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından gönderilen ekipler tarafından Murat Dağı Gençlik Kampında inceleme gerçekleştirildi.

Ekiplere Gediz Gençlik ve Spor Müdürü Muhammed Keskin eşlik etti. Ekipler inceleme sonrası 12 ay kullanıma uygun bir tesis olduğunu belirttiler.

Tesisin büyük ve kullanışlı olduğunu ifade eden yetkililer, doğası ve şifalı termal sular ile özdeşleşen gençlik kampı 12 adet yapı ruhsatlı tesisi ile 215 kişiye hizmet vereceğini Ülkemize ve Kütahya’ya Gediz’e bir değer olduğunu belirttiler.

Yetkililer daha sonra Gençlik kampın bünyesinde bulunan 32 oyunluk macera parkında da incelme gerçekleştirdiler.

Macera parkında bulunan 32 oyunluk ip parkuru öz güven ve motorik özellik gelişimlerine uygun planlanarak doğa örtüsü bozulmadan çam kokusu eşliğinde gençler doyasıya eğlenme imkanı sunuyor.

Aynı zamanda zıplayan salıncak inşasının devam ettiği bildirildi.

Dünyada Yeşil, Mavi ve Beyaz olmak üzere 3 çeşidi bulunan Gençlik kamplarından, Türkiye genelinde 17 adet Yeşil(Orman) ve 9 adet Mavi(Deniz) Kampı olmak üzere toplam 26 adet Gençlik kampı bulunduğunu belirten Gediz Gençlik Spor Müdürü Muhammed Keskin, Muratdağı Gençlik Kampı Türkiye’nin ilk Beyaz(Kar) kampı olacağını söyledi.

Keskin, “Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğünden yetkililerimiz kampımızda inceleme gerçekleştirerek olur verdiler. Kampımızda 215 yatak kapasitesi, Termal Yarı Olimpik Havuz, Yemekhane, Kapalı Spor Salonu, Basketbol-Voleybol Sahası, Satranç Sahası, Amfi Tiyatro , Fitness Alanları, Kamelyalar, 32 adet ip oyunlu Macera Parkı(Survivor Parkuru) bulunuyor. Ülkemizde Gençlik Kampları yılda 9 hafta hizmet verebiliyorlar. Fakat Murat Dağı Gençlik Kampımız sahip olduğu özelliklerle Türkiye’nin 12 ay süreyle hizmet verecek ilk Gençlik kampı olacak. Gençlerimize, Gediz’imize, Kütahya’mıza, Bölgemize ve Ülkemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI