İZMİR’DE ÖĞRENDİĞİ TARİFLERİ GEDİZ’DE UYGULUYOR

İZMİR’DE ÖĞRENDİĞİ TARİFLERİ GEDİZ’DE UYGULUYOR Kütahya’nın Gediz İlçesinde evinin mutfağından çalışan yetenekli kadınlardan olan Özge Gürlekli Gedizlilere ikramlık hazırlayarak aile bütçesine katkı sağlıyor. Simav’dan Gediz’e 2018 yılında...

İZMİR’DE ÖĞRENDİĞİ TARİFLERİ GEDİZ’DE UYGULUYOR
REKLAM ALANI
Yayınlama: 01.07.2024
4
A+
A-

İZMİR’DE ÖĞRENDİĞİ TARİFLERİ GEDİZ’DE UYGULUYOR

Kütahya’nın Gediz İlçesinde evinin mutfağından çalışan yetenekli kadınlardan olan Özge Gürlekli Gedizlilere ikramlık hazırlayarak aile bütçesine katkı sağlıyor.

Simav’dan Gediz’e 2018 yılında gelin olarak gelip, elinin lezzetiyle hemen tanınan 36 yaşında ki Özge Gürlekli evini iş yerine çevirdi. Yeteneğini mesleğine dönüştüren Özge Gürlekli’nin  organizasyon, kutlama, bayram, özellikle  gelenekselleşsen gezek ve altın günleri için sofralarda sevilerek yerini alıyor.

Bir kurabiye serüveni ile pastacılığa, pastadan ikramlıklara başlayan Gürlekli

“Pastacılık serüvenim 2015 yılında bir kurabile siparişi ile başladı. Arkadaşımın doğum günü vardı fakat maliyeti çok yüksek olduğu için biz o siparişi verememiştik. Bir yerden borç para alarak şeker hamuru siparişi oluşturup evde kendim yaptım. Bunu yiyenler neden sen siparişe dönüştürmüyorsun? Şeklinde konuşarak bana destek oldular. Bunu bu şekilde çevire çevire 2018 yılına kadar devam ettim” dedi.

PASTANELER ŞİKAYET ETTİ BENDE GİDİP PROFESYONEL EĞİTİM ALARAK SERTİFİKALARIMLA DÖNDÜM

2015 yılında bu üç boyutlu pastalar çok yeni yayıldığı için pastanelerin hepsi beni şikayet etmişlerdi. Onunla birlikte İzmir’e pastacılık eğitimi almaya gittim. Profesyonel pastacılık eğitimiyle sertifikalarımı alıp geri döndüm. Ondan sonra beni şikayet edememişlerdi. Bu şekilde Simav’da devam etti.

İZMİR’DE ÖĞRENDİĞİM BÜTÜN TARİFLERİ AYNI ŞEKİLDE UYGULUYORUM

2018’de eşimle evlendikten sonra Gediz’e yerleştim. Çok fazla devam ettirmek istememe rağmen Gediz’de de duyulmaya başlamıştı. Çok fazla yaş pasta siparişine girmiyorum. Ama siparişim olursa da geri çevirmemeye çalışıyorum eğer elimde malzemem varsa. Onun haricinde trileçe, yaparak sarması, içli köftelerim çok güzel gidiyor. Bayatlamayan kurabiyelerim var onlar da çok güzel gidiyor. Yani İzmir’de ki olan bütün tarifleri ben burada aynı şekilde uygulamaya devam ediyorum” diye konuştu.

ŞUAN TAM İKRAMLIK MENÜ İLE MİSAFİR AĞIRLAMAK  1.500 LİRAYI BULUYOR

Son zamanlarda fiyatların çok arttığına da değinen Gürlekli, “Bir misafir ağırlamak tam takımıyla birlikte tatlısı, tuzlusu, kurabiyesi, pastası ve yanında garnitürü ile birlikte şuanda tam olarak 1.500 lirayı buluyor. Önceden genelde çalışan hanımlar daha çok talep ediyordu ama şuanda çalışmayan insanlar da aynı şekilde sipariş talep ediyorlar. Çünkü alması, maliyeti çok fazla olduğu için yaptırmak daha basitine geliyor insanların. Mesela bir kek yaptığınızda mutfağınız olabildiğine dağılırken bizim bu işi yaptığımızda evimizin ne kadar dağıldığını düşünebiliyorsunuz.

BU RAMAZN AYINDA 28 KİLO YAPRAK SARMASI SARDIM

Özellikle Ramazan ayında çok fazla siparişim vardı. 28 Kilo kadar yaprak sarması sardım. Baklavanın ağır geldiği yerlere çok fazla trileçe siparişi yaptım.  Zaten şu havalarda pek fazla baklava gitmiyor artık trileçeden devam ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Gürlekli son olarak ev hanımlarına

“Ev hanımlarına tavsiyem kesinlikle düşeceksiniz, düştüğünüz yerden kalkmak sizin elinizde. Ben buna yöneldim siz başka bir şeye yönelebilirsiniz. Ben sadece bununla da değil beni bilenler biliyor aynı zamanda takı işi de yapıyorum. Bir şeyler sizin elinizde, lütfen vazgeçmeyin”  ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI