HALK OYUNLARI KURSU İLE YÖRESEL OYUNLARI ÖĞRENİYORLAR

HALK OYUNLARI KURSU İLE YÖRESEL OYUNLARI ÖĞRENİYORLAR Kütahya’nın Gediz ilçesinde küçük yaştaki kız ve erkek öğrenciler Halk Eğitim Merkezi tarafından İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğünde açılan...

HALK OYUNLARI KURSU İLE YÖRESEL OYUNLARI ÖĞRENİYORLAR
REKLAM ALANI
Yayınlama: 29.07.2024
19
A+
A-

HALK OYUNLARI KURSU İLE YÖRESEL OYUNLARI ÖĞRENİYORLAR

Kütahya’nın Gediz ilçesinde küçük yaştaki kız ve erkek öğrenciler Halk Eğitim Merkezi tarafından İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğünde açılan halk oyunları kursuna katılarak boş zamanlarını değerlendiriyorlar.

Gediz Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü spor tesislerinde halk oyunları spor okulları uzman antrenörler eşliğinde başladı. Buket Parlak ve Soner Memişoğlu antrenörlüğünde Gediz Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Gediz’in güzelleri ve efeleri Ege Bölgesi oyunlarını öğrenmeye başladı.

Konuyla ilgili olarak Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Muhammet Keskin, “Spor branşları içerisine halk oyunlarını dahil ettik. Her farklı spor branşı gönlüne sporla dokunmadık genç kalmasın projemizi hayata geçiriyor. Benim Yörem Benim oyunum projemizle bölgemize ait kültürel halk oyunlarımızı sporcularımızla buluşturmanın gururunu yaşıyorum.  Antrenmanlarda gençlerin eğlenerek Harmandalı, Kerimoğlu, Zeybek oyunları gibi birçok oyunları öğrenmesi bizi mutlu ediyor. Başta antrenörlerimiz olmak üzere emek veren tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

HABER FOTO RECEP BAYSAL

 

 

REKLAM ALANI