GELENEKSEL GEDİZ TARHANA FESTİVALİ ve GEDİZ TARIM FUARI AÇILIŞI TÖRENLE DÜZENLENDİ

GELENEKSEL GEDİZ TARHANA FESTİVALİ ve GEDİZ TARIM FUARI AÇILIŞI TÖRENLE DÜZENLENDİ Bu yıl 20’incisi düzenlenen Geleneksel Gediz Tarhana Festivali ve 2’ncisi düzenlenen Gediz Tarım Fuarı açılışı...

GELENEKSEL GEDİZ TARHANA FESTİVALİ ve GEDİZ TARIM FUARI AÇILIŞI TÖRENLE DÜZENLENDİ
REKLAM ALANI
Yayınlama: 01.08.2024
7
A+
A-

GELENEKSEL GEDİZ TARHANA FESTİVALİ ve GEDİZ TARIM FUARI AÇILIŞI TÖRENLE DÜZENLENDİ

Bu yıl 20’incisi düzenlenen Geleneksel Gediz Tarhana Festivali ve 2’ncisi düzenlenen Gediz Tarım Fuarı açılışı Adnan Menderes Yaşam Parkı festival alanı girişinde törenle düzenlendi.

Açılış törenine; MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Gediz Kaymakamı Hakan Alkan, Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, MHP İlçe Başkanı Fatih Aydın, MHP İlçe Başkanları, İlçe Protokol Üyeleri, İlçe Daire Amirleri, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Gediz Ülkü Ocakları Başkanı Ali Ünal, Gediz Belediye Başkan Yardımcıları Bayram Sarı ve Mehmet Paksoy, Gediz Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Vedat Öztürk ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Eski Belediye Başkanları Mehmed Ali Saraoğlu, İsmail Şenol, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, STK Temsilcileri, Mahalle ve Köy Muhtarları, Basın Mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasının ardından törende açılış konuşmasını yapan Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, “Bugün burada, gurur ve heyecanla 20’ncisini düzenlendiğimiz Geleneksel Gediz Tarhana Festivali ve 2’ncisini düzenlediğimiz Gediz Tarım Fuarı’nın açılışını gerçekleştiriyoruz.

Doğal güzellikleri ve zengin kültürel mirasıyla öne çıkan ilçemizde, tarhana geleneğimizi bir kez daha yaşayacağımız için gururluyuz.

Festivalini düzenlediğimiz tarhananın, üretim yapan firmalarımız ve evlerinde annelerimizin de yaptıkları ile birlikte ilçemizde yıllık 1.000 tonun üzerin de üretimi gerçekleşmektedir. Tarhana, bizim için sadece bir yemek değil, aynı zamanda köklerimize uzanan derin bir bağdır. Tarım fuarımız da bölge çiftçilerimizin üretkenliğini ve teknolojik yeniliklerini sergilemek için önemli bir platform oluşturmaktadır. Festivallerimiz, bu değerli mirası koruma ve gelecek nesillere aktarma misyonumuzun bir parçasıdır. Bugün burada bir araya gelerek, geçmişimizin izlerini sürmek ve geleceğe güvenle bakmak için birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Yöresel ürünlerimizi ve kültürel değerlerimizi koruma adına ortaya koyduğumuz bu çaba, Gediz’imizin gelişimine ve birlikte büyümemize büyük katkı sağlamaktadır.

Geleneksel Gediz Tarhana Festivalimizde çeşitli ürünlerin yer aldığı toplamda 307 adet standımız vatandaşlarımıza hizmet verecektir.

Tarım Fuarımızda ise 71 adet standımız bulunmaktadır. Bu stantlarda toplamda 177 markanın sergilediği ürünler, tarımsal teknolojiler ve çözümler, sektörümüzün ne denli ileriye yönelik adımlar attığını gösteriyor.

Katılımcı firmalarımızın %70’i Kütahya dışından katılım gerçekleştirmekte olup, katılımın en yüksek olduğu şehirler ise Uşak ve Denizli çevresindendir. Festivalimize tahmini 50.000 ziyaretçinin katılım yapması beklenmektedir.

Festivalimizin her anında çeşitli etkinlikler, tarhana pişirme yarışması, sünnet şöleni ve çeşitli sanatçıların katılımı ile birlikte unutulmaz anlar yaşayacağınıza inanıyorum.

İlçemizin tarım alanında gelişmesi ve sorunların çözümü noktasında geleceğe yönelik referans niteliğinde olan tarım fuarı; iş dünyası ve Gediz halkı tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Bu anlamda projeleri yakinen takip eden ve sonuçlanmasında bizzat pay sahibi olan başta Gediz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Vedat Öztürk’e ve düzenleme kuruluna, festival öncesinde ve festival süresince özveriyle görev alan tüm personelime, emniyet güçlerimize ve sağlık ekiplerimize, festivalin gerçekleşmesinde emeği geçen ve destek veren herkese teşekkür ediyorum.

Başta Milletvekilimiz Sayın Ahmet Erbaş’a, Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlarımıza, Siyasi Parti Temsilcilerimize, Belediye Meclis Üyelerimize, Daire Amirlerimize, Sivil Toplum Kuruluşu Başkan ve Üyelerimize, Muhtarlarımıza ve değerli basın mensuplarına, açılışımıza uzaktan yakından gelerek bizi yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize ve hemşehrilerimize teşekkür ederim. İyi ki varsınız, iyi ki bizimlesiniz.

Festivalimizin başarılı bir şekilde kazasız belasız geçmesini diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş’ın konuşmalarının ardından ilçe müftüsü Sebahattin Turan tarafından dua edilerek protokol heyetinin kurdele kesimi ile festivalin açılışı gerçekleşti.

Protokol üyeleri, açılışın ardından festival alanında yer alan, satış reyonlarını gezerek esnaflarla sohbet etti ve hayırlı işler dileklerinde bulundular.

Milletvekili Erbaş ve Başkan Akel, Gediz Belediyesi Tarhana Evi standında vatandaşlara tarhana ikramında bulundu.

REKLAM ALANI