GEDİZLİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ AİZANOİ’Yİ KEŞFETTİ

GEDİZLİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ AİZANOİ’Yİ KEŞFETTİ Gediz Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen tanıtım faaliyeti kapsamında, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Dumlupınar...

GEDİZLİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ AİZANOİ’Yİ KEŞFETTİ
REKLAM ALANI
Yayınlama: 11.10.2024
2
A+
A-

GEDİZLİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ AİZANOİ’Yİ KEŞFETTİ

Gediz Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen tanıtım faaliyeti kapsamında, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Dumlupınar Üniversitesi Gediz Meslek Yüksekokulu’ndan 92 öğrenci Çavdarhisar’da bulunan antik şehir Aizanoi’ye götürüldü.

Tarihi ve kültürel zenginlikleriyle büyüleyen Aizanoi, Zeus Tapınağı, antik tiyatro ve stadyumu gibi önemli yapılarıyla öğrencilerin büyük ilgisini çekti. Gezinin, öğrencilerin bölgenin kültürel mirasını tanımalarını ve bu değerlere sahip çıkmalarını amaçladığı belirtildi.

Gediz Gençlik ve Spor Müdürü Muhammed Keskin, gezi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Gençlerimizin, yaşadıkları bölgenin tarih ve kültürüyle bağ kurmaları son derece önemli. Aizanoi, sadece Kütahya’nın değil, Türkiye’nin gurur kaynağıdır. Bu tür gezilerle öğrencilerimizde kültürel mirasa olan farkındalığı artırmayı hedefliyoruz,” dedi.

Öğrenciler de geziyi düzenleyenlere teşekkür ederek, antik kente hayran kaldıklarını ve böyle önemli bir tarihi mekanı görme fırsatı buldukları için çok mutlu olduklarını ifade ettiler.

HABER FOTO RECEP BAYSAL

REKLAM ALANI