GEDİZ’DE YAZ KUR’AN KURSU KAPANIŞ COŞKUSU

GEDİZ'DE YAZ KUR'AN KURSU KAPANIŞ COŞKUSU Kütahya Gediz'deki camiler, minik yüreklerin Kur'an ve din eğitimiyle dolup taştığı 1,5 aylık Yaz Kur'an Kursları'nı büyük bir coşkuyla tamamladı....

GEDİZ’DE YAZ KUR’AN KURSU KAPANIŞ COŞKUSU
REKLAM ALANI
Yayınlama: 19.08.2025
4
A+
A-

GEDİZ’DE YAZ KUR’AN KURSU KAPANIŞ COŞKUSU

Kütahya Gediz’deki camiler, minik yüreklerin Kur’an ve din eğitimiyle dolup taştığı 1,5 aylık Yaz Kur’an Kursları’nı büyük bir coşkuyla tamamladı. Ulu Cami avlusunda düzenlenen kapanış programı, adeta bir şenlik havasında geçti ve 2.700 öğrencinin başarısı kutlandı.

Program, aziz şehitlerimizin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Yaz Kur’an kursu öğrencilerinin birbirinden etkileyici gösterileri, katılımcılardan tam not aldı. Kur’an-ı Kerim tilavetleri, Hadis-i Şerif sunumları, Mevlana ront gösterisi ve Filistin temalı şiir-ezgi seslendirmeleriyle duygu dolu anlar yaşandı. Öğrencilerin işaret diliyle seslendirdiği ilahi ise izleyenlere unutulmaz bir deneyim sundu.

Gediz Mehteran Takımı Seyircileri Coşturdu

Etkinliğin en renkli anlarından biri de Gediz Belediyesi Mehteran Takımı’nın konseri oldu. Seslendirdikleri ezgi, marş ve ilahilerle alandaki coşkuyu daha da artırdılar.

Müftü Turan’dan Rekor Katılım Vurgusu

İlçe Müftüsü Sebahattin Turan, kapanış programında yaptığı konuşmada, 2025 yılı Yaz Kur’an Kursları’na rekor düzeyde, tam 2.700 öğrencinin katıldığını belirtti. “Yavrularımız 1,5 ay boyunca Kur’an’ı öğrendiler ve dinimizin değerleriyle buluştular. Camilerimiz bu minik yüreklerle adeta gül açtı. Bu süreçte yavrularını bizlere emanet eden tüm Gediz halkına teşekkür ediyorum” dedi. Müftü Turan, hocaların rehberliğinde öğrencilere Allah sevgisi ve Hz. Peygamber’in güzel ahlakını aşılamaya çalıştıklarını vurguladı.

Yarışmalarda Dereceye Girenler Ödüllendirildi

Programda, Yaz Kur’an kursları kapsamında düzenlenen Bilgi Yarışması ve “Yazınla Yazıma Dokun” Anı Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler de açıklandı. Dereceye giren öğrencilere ödülleri, protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Bilgi Yarışması Dereceleri:

  • 1. Yusuf Budak (Kavaklı Camii)
  • 2. Ayşe Sena Demir (Gümele Köyü)
  • 3. Abdullah Eymen Yıldız (Kurtuluş İlköğretim Okulu)
  • 4. Ecrin Su Güzelyurt (Kurşunlu Camii)
  • 4. Ayşe Rana Fidan (Müftü Ömer Faruk Bilgili Diyanet Gençlik Merkezi)

“Yazınla Yazıma Dokun” Anı Yarışması Dereceleri:

  • Ortaokul Kategorisi 1. – Hamide Melike Kaya (Müftü Ömer Faruk Bilgili Diyanet Gençlik Merkezi)
  • İlköğretim Kategorisi 1. – Ayşe Süveybe Bozhan (Muhipler Yaz Kur’an Kursu)
  • İlköğretim Kategorisi 2. – Merve Meva Akkaş (Muhipler Yaz Kur’an Kursu)
  • İlköğretim Kategorisi 3. – Buse Yüksel (Muhipler Yaz Kur’an Kursu)

Ödül töreninin ardından, Gediz Kaymakamı Emrah Uzun, Belediye Başkanı Necdet Akel ve diğer ilçe protokolü, öğrencilerle ve vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Program, yapılan ikramlarla son buldu.

FİRDEVS YANKU

REKLAM ALANI