GEDİZ’DE TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ PROGRAMININ ÖĞRETMENLERE YÖNELİK TANITIMI YAPILDI

GEDİZ’DE TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ PROGRAMININ ÖĞRETMENLERE YÖNELİK TANITIMI YAPILDI Kütahya’nın Gediz ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişi Hilmi Çimen’in katılımı ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut...

GEDİZ’DE TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ PROGRAMININ ÖĞRETMENLERE YÖNELİK TANITIMI YAPILDI
REKLAM ALANI
Yayınlama: 05.09.2024
8
A+
A-

GEDİZ’DE TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ PROGRAMININ ÖĞRETMENLERE YÖNELİK TANITIMI YAPILDI

Kütahya’nın Gediz ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişi Hilmi Çimen’in katılımı ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bahadur ve Şube Müdürü Yusuf Dağ ile birlikte 2024-2025 Eğitim Öğretim yılı Öğretmenlerin Mesleki Çalışma Dönemi sürecinde gerçekleştirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programı Seminerleri gerçekleştirildi.

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle uygulamaya alınan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile ilgili eğitimcilere bilgiler verilirken,  bu modelin merkezinde insan olan, bilme ile sorumluluğu birbirini bütünleyen iki temel kavram olarak ele alan, sahip olduğu mefkûre ile toplumu ve ülkesini imar eden şahsiyetler yetiştiren ahlaki bir sorumluluk olarak ele alan bir program olduğu anlatıldı.

Ayrıca Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nde eğitim, herkesin hayat boyu erişiminin teminat altına alındığı temel bir hak olarak görülür. Eğitim alma ve öğrenme; hayatın toplumsal açıdan herkes için daha güvenli, müreffeh kılınması, birlikteliğimizin pekiştirilmesi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin dinamik vizyonuyla güçlü bir şekilde varlığını devam ettirmesi bağlamında bir ödevdir denildi.

2024-2025 Eğitim Öğretim yılı Öğretmenlerin Mesleki Çalışma Dönemi süreci 03-04-05 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programları Seminerlerine ziyaretlerde bulunan Bakanlık Müfettişi ve İlçe Millî Eğitim Müdürü Mahmut Bahadur,  ziyaretlerinde öğretmenlerle bir araya gelerek “İşimize vâkıf, işimizde vakıf olalım. Bakanlığımızın hazırlamış olduğu Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Programı ile yeni müfredat, özgün bir eğitim felsefesi içeren, millî bilince sahip, ahlaklı, erdemli, milleti ve insanlık için faydalı ve güzel olanı yapmayı ideal edinmiş; beden, zihin, kalp ve ruh bütünlüğüne sahip bilge nesiller hedeflemektedir. Yeni müfredat programımızın yeni eğitim öğretim yılımıza hayırlara vesile olmasını temenni eder, tüm öğretmen, öğrenci, personel, veli ve eğitim camiamıza başarılar dileriz” dileklerinde bulundu.

REKLAM ALANI