GEDİZ’DE TEKNO GEDİZ’İN DÖRDÜNCÜSÜ DÜZENLENDİ

GEDİZ’DE TEKNO GEDİZ’İN DÖRDÜNCÜSÜ DÜZENLENDİ Kütahya’nın Gediz ilçesinde bu sene 4.’sü düzenlenen tüm okulların katılımı ile “Tekno Gediz Festivali” düzenlendi. Adnan Menderes Yaşam Parkında düzenlenen festivale; Gediz...

GEDİZ’DE TEKNO GEDİZ’İN DÖRDÜNCÜSÜ DÜZENLENDİ
REKLAM ALANI
Yayınlama: 21.06.2024
3
A+
A-

GEDİZ’DE TEKNO GEDİZ’İN DÖRDÜNCÜSÜ DÜZENLENDİ

 

Kütahya’nın Gediz ilçesinde bu sene 4.’sü düzenlenen tüm okulların katılımı ile “Tekno Gediz Festivali” düzenlendi.

Adnan Menderes Yaşam Parkında düzenlenen festivale; Gediz Kaymakamı Hakan Alkan, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bahadur,  STK temsilcileri, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tekno Gediz Festivali İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bahadur’un konuşmasıyla başladı.

Bahadur konuşmasında, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordinesinde bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz TeknoGediz Festivalimize ilçemizden, 36 okul/kurum 42 stand 25 oyun;  221 görevli danışman öğretmen ve öğrenci; sunum ve sergi yapmak üzere katılım sağlamıştır.

Festival alanı; okul/kurumların tanıtım standları, Tasarım, Beceri ve Robotik Kodlama atölyelerinde yapılan çalışmaların ve oyun etkinliklerinin sergileneceği alanlardan oluşturulmuştur. Festivalde; Zafer Kalkınma Ajansımızın destekleriyle, ilçelerimizde açılan “Kendin Yap Atölyesi” öğrencileri tarafından çıkarılan ürünlerin yanı sıra, okullarımızın ve öğrencilerimizin yıl boyunca ortaya koydukları tasarım, beceri ve muhtelif çalışmaları görme imkânımız olacaktır. Bakanlığımızın eğitim öğretim yılının son haftasını “Faaliyet Haftası” olarak planlaması da göz ününde bulundurulduğunda, festivalimiz bu amaca da hizmet etmiş olacaktır.

Ayrıca Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün Mobil Bilim Merkezi projesi kapsamında, bu yıl etkinliğimize davetimizi kırmayarak katılan Bilim Otobüsünde görevli misafir öğretmen arkadaşlarımıza katılım ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu vesileyle Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürümüz  Mustafa Canlı’ya şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

Bahadur, “Genel Müdürlüğümüzce, bilim ve teknoloji arasındaki etkileşimi etkinliklerle herkesin kavramasını sağlamak amacıyla Mobil Bilim Merkezi projesi yürütülmektedir.

Mobil Bilim Merkezi projesinin ürünü olan Bilim Otobüsünde Matematik, Fizik, Biyoloji, Astronomi, Coğrafya gibi farklı disiplinlerde hazırlanmış bilimsel deney setleri yer almaktadır. Deney setlerinin bazıları otobüs içerisine monte edilmişken bazıları demonte olup otobüs dışındaki bir alana stant olarak kurulmaktadır. Bu setlere ek olarak farklı eğitsel filmlerin izlenmesine imkân tanıyan mobil uzay çadırı da üçüncü bir stant olarak ziyaretçilere hizmet vermektedir. Müfredatla ilişkilendirilen bilimsel setler, yaparak yaşayarak öğrenmeye olanak tanımaktadır. Dezavantajlı bölgelerde yaşayanlara bilim hizmeti götürme hedefiyle yolculuğuna devam eden projemiz, bilim merkezine gidemeyenlere mobil olarak hizmet sunmaktadır. Geniş kitleler tarafından büyük ilgi gören Mobil Bilim Merkezi, öğrenciler ve bilim severlerle buluşmaya devam etmesi hedeflenmektedir” şeklinde konuştu.

Bahadur konuşmasının son bölümünde Kaymakam Hakan Alkan, Belediye Başkanı Necdet Akel, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Açılış konuşmasının ardından Gümele Ortaokulu Halk Oyunları Ekibinin gösterisi ilgi ile izlendi. Sonrasında Evliya Çelebi Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından skeç sergilendi.

 

Gösterilerin ardından protokol üyeleri tek tek tüm okulların stantlarını gezerek görücüye çıkan tasarımları ilgiyle inceledi. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit Şehit Hüseyin Gürlekli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi standında Sağlık Hizmetleri öğrencileri tarafından tansiyon ölçümü yapılarak kendisine bilgi verildi.

Tekno Gediz Festivalinde okulların robotik kodlama, okul sergileri, halk oyunları etkinlikleri ile beraber oyun alanları ile yiyecek içecek stantları yer aldı.

 

 

 

REKLAM ALANI