GEDİZ’DE ORMAN YANGINI

GEDİZ’DE ORMAN YANGINI Kütahya’nın Gediz ilçesinde çıkan orman yangınını söndürmek için ekipler ve köylüler seferber olurken havadan ve kardan yangına müdahale ediliyor. İlçeye bağlı Gümele Köyünde geçtiğimiz...

GEDİZ’DE ORMAN YANGINI
REKLAM ALANI
Yayınlama: 29.07.2024
7
A+
A-

GEDİZ’DE ORMAN YANGINI

Kütahya’nın Gediz ilçesinde çıkan orman yangınını söndürmek için ekipler ve köylüler seferber olurken havadan ve kardan yangına müdahale ediliyor.

İlçeye bağlı Gümele Köyünde geçtiğimiz hafta Perşembe günü saat 15.00 sıralarında orman yangını çıktı. Görenlerin ihbarı üzerine köylüler su tankerleri ile Avdan Mevkiine su taşırken Gediz Orman İşletme Müdürlüğü ve Gediz Belediyesi itfaiye ekipleri yangın mahalline ulaşarak ilk müdahaleyi gerçekleştirdi.

Gümele Köyünde vatandaşlar tankerlerle bölgeye su taşırken esen rüzgarın etkisi ile de yangın büyümeye devam etti. Yangının Murat Dağına ilerlememesi için ekipler ve köylüler yoğun çaba gösteriyorlar.

Yangının Gümele sınırlarından Arıca Köyüne ulaştığı ve Arıca Köyünde bulunan Dere Mahallesinin boşaltıldığı öğrenildi.

Diğer yandan yine Murat Dağı eteklerinde bulunan Uğurluca Köyünde de ikinci bir orman yangının başladığı Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipleri bölgeye müdahale etti.

Yangınların çıkış nedeni henüz bilinmiyor.

HABER FOTO RECEP BAYSAL

 

REKLAM ALANI