GEDİZ’DE MÜFTÜ HALİL KEMAL EFENDİ ANILDI

GEDİZ’DE MÜFTÜ HALİL KEMAL EFENDİ ANILDI Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Milli Mücadele döneminin önemli kahramanlarından Müftü Halil Kemal Efendi, vefat yıldönümünde kabri başında anıldı. Milli Mücadele sırasında...

GEDİZ’DE MÜFTÜ HALİL KEMAL EFENDİ ANILDI
REKLAM ALANI
Yayınlama: 20.08.2024
18
A+
A-

GEDİZ’DE MÜFTÜ HALİL KEMAL EFENDİ ANILDI

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Milli Mücadele döneminin önemli kahramanlarından Müftü Halil Kemal Efendi, vefat yıldönümünde kabri başında anıldı. Milli Mücadele sırasında Gediz’de müftülük görevini üstlenen Halil Kemal Efendi, Yunan işgali döneminde işgalcilerin camilerde vaaz vererek cemaate itaat etmelerini istemeleri üzerine, hutbelerde yalnızca Allah ve Resulünün emrine itaatten bahsetmiş ve zaferin yakın olduğunu müjdelemişti. İşgalcilere karşı cesur duruşuyla tanınan Müftü Halil Kemal Efendi, Eskigediz Beldesi Salur Mevkiinde bulunan kabri başında dualarla yad edildi.

Anma programına Gediz İlçe Müftüsü Sebahattin Turan, Şube Müdürleri Osman Avcı ve Mehmet Dönmez katıldı. Katılımcılar, merhum müftünün kabri başında Kur’an-ı Kerim okuyarak dualar etti. Ayrıca, vefat yıldönümü dolayısıyla Gediz Ulu Camiinde öğle namazı öncesi mevlid-i şerif ve Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

Gediz İlçe Müftüsü Sebahattin Turan, konuyla ilgili olarak şu açıklamada bulundu: “Müftü Halil Kemal Efendi, milli mücadele ruhunun sembollerinden biridir. Onun kahramanlığı ve direnişi, bizlere her zaman ilham vermektedir. Vefat yıldönümünde kendisini anmak ve dualarımızla yad etmek, onun hatırasını yaşatmak bizim için büyük bir onurdur” ifadelerini kullandı.

Haber foto recep baysal

 

REKLAM ALANI