Gediz’de Meme Kanseri Farkındalık Etkinliği Düzenlendi

Gediz'de Meme Kanseri Farkındalık Etkinliği Düzenlendi Gediz İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görevli Dr. Şule Nur Nergis ve Hemşire Çiğdem Sancaklı, Meme Kanseri Farkındalık etkinlikleri çerçevesinde Mehmetçik Ortaokulu’nda...

Gediz’de Meme Kanseri Farkındalık Etkinliği Düzenlendi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 16.10.2024
5
A+
A-

Gediz’de Meme Kanseri Farkındalık Etkinliği Düzenlendi

Gediz İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görevli Dr. Şule Nur Nergis ve Hemşire Çiğdem Sancaklı, Meme Kanseri Farkındalık etkinlikleri çerçevesinde Mehmetçik Ortaokulu’nda eğitim düzenledi.

Etkinlik, okul ve kurumlarda görev yapan bayan öğretmen ve personelin katılımıyla gerçekleşti. Dr. Nergis, meme kanserinin erken teşhisi, kanser taraması, kanserden korunma ve farkındalığın artırılması konularında önemli bilgiler paylaşırken, katılımcılara sağlık bilincinin artırılması amacıyla çeşitli önerilerde bulundu.

Meme kanseri Ülkemizde özellikle 40 yaş sonrası kadınlarda daha sık görülüyorken ölüme neden olan kanserler arasında ikinci sırada yer alıyor. Süt bezleri ve süt kanallarını oluşturan hücrelerin kontrolsüz çoğalması ile gelişen meme kanserinde erken teşhis ile kadınların sağlığına kavuşması önemli rol oynuyor.

Bu tür etkinliklerin, toplumda meme kanseri farkındalığını artırmak için büyük önem taşıdığı vurgulandı.

 

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.