Gediz’de Halk Eğitimi Merkezi Tarafından Okuma Yazma Kursları Açılıyor

Gediz’de Halk Eğitimi Merkezi Tarafından Okuma Yazma Kursları Açılıyor Kütahya’nın Gediz ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi tarafından 1. ve 2. Kademe Okuma Yazma Kursları açılacak. Kurslar, okuma...

Gediz’de Halk Eğitimi Merkezi Tarafından Okuma Yazma Kursları Açılıyor
REKLAM ALANI
Yayınlama: 05.09.2024
6
A+
A-

Gediz’de Halk Eğitimi Merkezi Tarafından Okuma Yazma Kursları Açılıyor

Kütahya’nın Gediz ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi tarafından 1. ve 2. Kademe Okuma Yazma Kursları açılacak. Kurslar, okuma yazma bilmeyen veya ilkokulu terk eden yetişkinler için önemli bir fırsat sunuyor.

Kurslardan, okuma yazarlık belgesi olan, ilkokul 3 veya 4. sınıfta terk eden, ilkokul diploması olmayan ve zorunlu öğrenim çağı dışına çıkmış yetişkinler yararlanabilecek. Ayrıca, hiç okula gitmemiş veya ilkokula başlayıp 1, 2 ya da 3. sınıftan ayrılmış 14 yaş üstü kişiler de kursa katılarak Okur-Yazar Belgesi alabilecekler.

Kurs toplamda 120 saat sürecek ve kurs sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlar 1. Kademe Okur-Yazar Belgesini almaya hak kazanacaklar. Kurslar, Halk Eğitimi Merkezlerinde gerçekleştirilecek ve seviye tespit sınavını başarıyla bitirenlere “Okur Yazarlık Belgesi” verilecek.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Arısoy, konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi: “9 Eylül’den itibaren başlayacak olan okuma yazma kurslarımız, yetişkinlere günlük yaşamla ilgili temel bilgi ve becerileri kazandırmayı amaçlıyor. Kurslarımıza katılmak isteyenler, Halk Eğitimi Merkezlerine şahsen başvurarak, nüfus cüzdanı ile başvuruda bulunabilirler. Okuma yazma kursları, halk eğitimi merkezlerimiz tarafından uygun görülen her yerde açılacak ve katılımcılara ücretsiz okuma ve alıştırma kitapları verilecektir. Kurslar hafta içi her gün sabah 9’da başlayacak” dedi.

REKLAM ALANI