Gediz’de Dede Mesleği Yeniden Canlandı: Bilgisayarı Bıraktı, Bıçağa Tutundu!
Kütahya’nın Gediz ilçesinde yaşayan Yaşar İşlek, kurumsal hayata veda ederek dede mesleği olan bıçakçılığa geri döndü. Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte, İşlek’in el emeğiyle ürettiği kaliteli bıçaklar büyük ilgi görüyor. Hem üretim hem de bileme işi yapan Yaşar İşlek, mesleğine olan tutkusunu ve ürettiği özel bıçakları anlattı.
Asıl mesleği bilgi işlemcilik olan Yaşar İşlek, bıçakçılık serüveninin 11 yaşında dedesiyle birlikte pazarlarda başlamış olduğunu ifade etti. Aile geleneği olan bu mesleğe bir süre ara verdikten sonra 2018 yılında yeniden üretime başladığını belirten İşlek, Gediz’de bu işi yapan tek kişi olmaktan gurur duyduğunu söyledi. “Gediz’in bıçakçısıyız” diyen İşlek, ürünlerinin el dövmesi veya kaliteli çubuk çeliklerden üretildiğini ve birinci sınıf, garantili ürünler olduğunu vurguladı. Müşterilere farklı bütçelere uygun seçenekler sunduğunu belirten İşlek, fiyat aralıklarının 100-150 liradan başlayıp 1500-2000 liraya kadar çıktığını, zaman zaman kampanyalı ürünler de sunduğunu dile getirdi.
Yaşar İşlek’in en dikkat çeken özelliklerinden biri ise sadece kendisinde bulunduğunu söylediği ayı derisinden yapılan bileme taşı. Bu özel taşın, bıçakları eşsiz bir keskinliğe ulaştırdığını belirtti.
El emeği dövme çelikten ürettiği bıçakların kalitesine güvenen Yaşar İşlek, ürünlerinin yurt dışına da gönderildiğini müjdeledi. Şu anda Almanya ve Japonya’ya ihracat yaptığını söyleyen İşlek, hedefinin işini daha da büyüterek tüm dünyaya Gediz bıçaklarını tanıtmak olduğunu ifade etti.
Kurban Bayramı öncesinde kaliteli bıçak arayışında olan vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Yaşar İşlek, dede mesleğini yaşatmanın ve el emeğiyle ürettiği bıçakların beğenilmesiyle büyük mutluluk duyuyor. Kurumsal hayatın stresini bırakıp ata mesleğine dönen bu azimli üretici, Gediz’in adını kaliteli bıçaklarıyla hem yurt içinde hem de yurt dışında duyurmaya hazırlanıyor.
RECEP BAYSAL