GEDİZ’DE BASKETBOL VE ÇOCUK ATLETİZMİNE RAĞBET ÇOK FAZLA

GEDİZ’DE BASKETBOL VE ÇOCUK ATLETİZMİNE RAĞBET ÇOK FAZLA Kütahya’nın Gediz ilçesinde Gençlik ve Spor Müdürlüğünde devam eden yaz kurslarında yeni branşlardan olan Basketbol ve bunun yanında...

GEDİZ’DE BASKETBOL VE ÇOCUK ATLETİZMİNE RAĞBET ÇOK FAZLA
REKLAM ALANI
Yayınlama: 09.07.2024
37
A+
A-

GEDİZ’DE BASKETBOL VE ÇOCUK ATLETİZMİNE RAĞBET ÇOK FAZLA

Kütahya’nın Gediz ilçesinde Gençlik ve Spor Müdürlüğünde devam eden yaz kurslarında yeni branşlardan olan Basketbol ve bunun yanında atletizm gençlerden büyük ilgi görüyor.

Gençlik ve Spor Müdürlüğü tesislerinde uzman antrenörler eşliğinde Çocuk Atletizmi faaliyetlerine başladı.

Temel motorik özelliklerin gelişmesinde önemi büyük olan çocuk atletizmi ile eklem hareketliliği gibi anatomik özellikler gelişirken, özgüven ve liderlik  gibi kişilik özellikler de gelişiyor. Gediz Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tesislerinde bu branşa ilgi ve rağbetin artması üzerine 4 grup halinde çalışmalar devam ettiriliyor. Bu branşa şu ana kadar 179 öğrencinin başvurdu öğrenildi.

Diğer yandan Gediz Gençlik ve Spor İlce Müdürlüğü Spor Tesislerinde ücretsiz açılan spor okullarında gençler tatillerini basketbolla değerlendiriyor. 100’lerce öğrencinin kayıt yaptırdığı basketbol kursunda çalışmalar antrenör Ali Örenç nezaretinde gerçekleştiriliyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Gediz Gençlik ve Spor Müdürü Muhammed Keskin, “Basketbol branşında spor kulübümüz var. Altyapı konusunda zorlanıyoruz. Bu konuda kursumuza gelen öğrencilerimiz ile altyapı eksikliğimizi giderebiliriz. Amatör büyükler liginde her sene turnuvaya katılım sağlıyoruz. Bütün spor branşlarında kurslarımızı arttırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI