GEDİZ TARHANASI FESTİVALDE VE TÜRKİYE’DE ÇOK İDDİALI

GEDİZ TARHANASI FESTİVALDE VE TÜRKİYE’DE ÇOK İDDİALI Geleneksel Gediz Tarhana Festivalinde en önde gelen tarhana 20. Yılında yine zirvede kalmaya devam ediyor. Ülke genelinde çoğu yöreye ait...

GEDİZ TARHANASI FESTİVALDE VE TÜRKİYE’DE ÇOK İDDİALI
REKLAM ALANI
Yayınlama: 01.08.2024
6
A+
A-

GEDİZ TARHANASI FESTİVALDE VE TÜRKİYE’DE ÇOK İDDİALI

Geleneksel Gediz Tarhana Festivalinde en önde gelen tarhana 20. Yılında yine zirvede kalmaya devam ediyor.

Ülke genelinde çoğu yöreye ait tarhana olmasına rağmen Gediz tarhanası her zaman olduğu gibi farkını ortaya seriyor. Gediz’in yapımında ustalaştığı tarhananın satışı, yerli ve yabancıya, yurt içi ve yurt dışına yıllar boyu artarak gerçekleştiriliyor. Hastaların şifa bulduğu, damakların tatlandığı tarhananın yapımında ve satışında konuşan;

Yaren Ev tarhanası üreticisi

“Geleneksel Tarhana Festivalimiz 20 yıldır devam ediyor. Burada hedefimiz amacımız yöresel ürünümüz olan tarhanada iddialı olduğumuzdu. Hem kalite hem satış olarak Türkiye’de çok iddialıyız. Çok yüksek tonajlara ulaştık. Aşağı yukarı Gediz çıkışlı bin ton tarhanamız var bize ait. Bu büyük bir rakam. Bizim tarhanamızın en büyük özelliği salça ile yapılmamasıdır. Orijinal tarladan gelen kapya biber ile anında olmasıdır. Diğer en büyük özelliği 21 gün mayalandırmamızdır ve bu da mideye, metan gazına çok faydalıdır. Biz tarhanada çok iddialıyız. Çünkü dönüş alıyoruz. Şuanda gördüğünüz bu festivalde tarhanayı pişirip tattırıyoruz ve herkes öyle satın alıyor. Malına güvenmeyen tattırmaz. Ayrıca Festivalimiz 7 günde müzik sanatçılarıyla sanat festivali gibi de geçiyor. Buraya farklı sanatçılarımız geliyor. Festival alanımız güzel. Çok güzel bir ağaçlık alanımız var. Gündüz ve gece hizmet edebiliyoruz” dedi.

Gediz Hanımeli tarhana üreticisi

“Gediz Hanımeli tarhananın sahibiyiz. 9 senedir tarhana yapıyoruz. Gediz Festivaline her sene katılıyoruz. Çok güzel geçiyor. 20. Senesi biraz daha yoğun geçiyor. Herkesi bekleriz” şeklinde konuştu.

Gediz Elif Ana Kadın Girişimi Üretme ve İşletme Kooperatifi üreticisi

“Gediz Tarhana Festivalindeyiz. Biz Elif Ana Girişimciler olarak tarhanalarımızı üretiyoruz. Eriştelerimizi, ekmeklerimizi, salçalarımızı, turşularımızı hepsini kendimiz yapıyoruz. Buyurun standımız burada, almak isteyeni bekliyoruz” diyerek yerli ve yabancı tarhana meraklılarını tarhana standına davet etti.

VİDEO GÖRÜNTÜLÜ HABER

Haber-Foto: Firdevs Yanku

REKLAM ALANI