GEDİZ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU KONTENJANLARI DOLDU

GEDİZ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU KONTENJANLARI DOLDU Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, 2024 Yılı Yükseköğretim Yerleştirme Sonuçlarına göre tüm kontenjanlarını doldurdu. Ayrıca,...

GEDİZ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU KONTENJANLARI DOLDU
REKLAM ALANI
Yayınlama: 20.08.2024
5
A+
A-

GEDİZ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU KONTENJANLARI DOLDU

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, 2024 Yılı Yükseköğretim Yerleştirme Sonuçlarına göre tüm kontenjanlarını doldurdu. Ayrıca, okul birincisi ve 34 yaş üstü kadın kontenjanları da neredeyse tamamen dolmuş durumda.

Yerleşme sonuçları hakkında bilgi veren Okul Müdürü Yusuf Güner, Çocuk Gelişimi Programı’nda 60 olan kontenjanın 62 öğrenci tarafından doldurulduğunu belirtti. Bu rakam, okul birincisi, depremzede, 34 yaş üstü kadın ve şehit/gazi yakını kontenjanlarını da kapsıyor. Eczane Hizmetleri Programı’nda ise 50 olan kontenjan 53 öğrenci tarafından dolmuş. İlk ve Acil Yardım Programı’nda 60 kontenjanın 64 öğrenci tarafından, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı’nda ise 70 kontenjanın 73 öğrenci tarafından doldurulduğunu açıkladı.

Güner, okula yerleşen öğrencilerin puan aralıklarına da değinerek, en düşük puanlı öğrencinin 216,213 (TYT) ile 34 yaş üstü kontenjanından Eczane Hizmetleri Programı’na yerleştiğini, en yüksek puanlı öğrencinin ise 384,517 (TYT) ile genel kontenjandan Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı’na yerleştiğini ifade etti.

Müdür Güner son olarak, “Kayıt hakkı kazanan öğrencilerimiz üniversite kayıt işlemlerini, ÖSYM tarafından ilan edilecek tarihlerde gerçekleştirebilecek. Öğrencilerin bu işlemler için üniversiteye gelmelerine gerek bulunmamakta. Kayıt işlemleriyle ilgili detaylı bilgiye üniversitenin ve okulumuzu web sayfasından ulaşılabilirler. Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu olarak YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından tüm kontenjanlar dolmuş durumda” ifadelerini kullandı.

Haber recep baysal

Foto gediz shmy

 

REKLAM ALANI