GEDİZ MÜFTÜLÜĞÜ BÜNYESİNDE 2234 ÇOCUK DİNİ EĞİTİM ALIYOR

GEDİZ MÜFTÜLÜĞÜ BÜNYESİNDE 2234 ÇOCUK DİNİ EĞİTİM ALIYOR Kütahya’da Gediz ilçesinde Müftülük yaz Kur’an Kursu ve okullarında 2 bin 234 öğrenci eğitim görüyor. 4-14 yaş aralığını kapsayan...

GEDİZ MÜFTÜLÜĞÜ BÜNYESİNDE 2234 ÇOCUK  DİNİ EĞİTİM ALIYOR
REKLAM ALANI
Yayınlama: 29.07.2024
9
A+
A-

GEDİZ MÜFTÜLÜĞÜ BÜNYESİNDE 2234 ÇOCUK

DİNİ EĞİTİM ALIYOR

Kütahya’da Gediz ilçesinde Müftülük yaz Kur’an Kursu ve okullarında 2 bin 234 öğrenci eğitim görüyor.

4-14 yaş aralığını kapsayan dini eğitimlerde en çok Kur’an-ı Kerim, elif-ba ve sure eğitimlerinin yanında ibadet ve ahlaki davranış eğitimleri veriliyor. Dini eğitim almak isteyen herkese kucak açan ibadethane olan camiler ve Kur’an Kursları, kontenjan sınırı olmadan öncelikle Gediz’li çocukların ve gençlerin dini boyutta ki manevi ihtiyaçlarını karşılıyor.

Gediz İlçe Müftüsü Sebahattin Turan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Diyanet İşleri Başkanlığının Gediz’imizde temsilcisi olarak, Gediz Müftülüğü olarak bir çok hizmet yapıyoruz. Bunu sizinle hep paylaşıyoruz. Sizler de şahit oluyorsunuz. İşimiz her zaman siz değerli vatandaşlarımıza hizmet alanımızla ilgili en güzelini ve en mükemmelini ortaya koymak, gerçekleştirmektir.

CAMİLERİMİZDE TERTEMİZ ADETA MELEKLERİMİZ, YAVRULARIMIZ, ÇOCUKLARIMIZ VAR

Sizler de yakından şahit oluyorsunuz. Camilerimizde tertemiz adeta meleklerimiz, yavrularımız, çocuklarımız var. Camilerimiz başta olmak üzere Kur’an kurslarımız, 4-6 yaş kurslarımız Allah’a hamd olsun şuan tıklım tıklım. Dinimizin Devletimizin Milletimizin değerlerini öğreniyorlar. Hocalarımız bu güzellikleri onlara öğretiyor. Kurslarımızda öncelikle Kur’an-ı Kerim’imiz başta olmak üzere temel dini bilgilerimiz, edep, ahlak ve davranış kültürü çocuklarımızla paylaşılmaya çalışılıyor. Devletimizin, milletimizin değerleri, bayrağımız ve diğer değerlerimiz çocuklarımıza anlatılmaya gayret ediyor.

GEDİZ’İMİZDE 2234 ÇOCUĞUMUZ BU KURSLARIMIZA DEVAM ETMEKTE

Bugün itibariyle, yavrularımız Gediz’imizde 2234 çocuğumuz bu kurslarımıza devam etmekte. Değerli vatandaşlarım bu çocuklar, sizler de ziyaret edip görebilirsiniz ki birer melek. Bugünün dünyasında hayatın bu anında ve bu şekilde gerçekten camilerimiz adeta birer sığınak gibi değil mi?

KESİNLİKLE GÖZÜNÜZ ARKADA OLMASIN

Bu münasebetle ben öncelikle hepinize çok teşekkür ediyorum. Çocuklarınızı bize emanet ettiniz. Rabbim sizden razı olsun. Emanetleriniz bize emanet. Kesinlikle gözünüz arkada olmasın” dedi.

HABER-FOTOĞRAF   FİRDEVS YANKU

REKLAM ALANI