GEDİZ HAYVAN SEVERLER DERNEĞİ DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜNÜ KUTLADI

Kütahya’nın Gediz ilçesinde 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü Gediz Hayvan Severler Derneği tarafından kutlandı .
Dünya hayvanları koruma günü etkinliği dolayısı ile ilçede en çok hayvanın bulunduğu Gediz katı atık toplama alanında kutlama yapıldı.

GEDİZ HAYVAN SEVERLER DERNEĞİ DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜNÜ KUTLADI
REKLAM ALANI
Yayınlama: 04.10.2022
184
A+
A-

Kütahya’nın Gediz ilçesinde 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü Gediz Hayvan Severler Derneği tarafından kutlandı .

Dünya hayvanları koruma günü etkinliği dolayısı ile ilçede en çok hayvanın bulunduğu Gediz katı atık toplama alanında kutlama yapıldı. Eylül ayında yönetimi değişen Hayvan Severler Derneği Başkanı Yıldırım Karaköse öncülüğünde düzenlenen etkinliğe dernek üyeleri dışında gönüllü hayvan severler de katıldı. Hayvan severlerin katılımı ile organize edilen etkinlikte birlik içinde çalışan gönüllü vatandaşların resmi olarak Derneğin kuruluş (2019) yılından itibaren verilen emeğin örnek olmasını hedefledi.

 Dernek üyeleri, tüm canlıların temel olarak beslenme ve barınmalarına özen göstermenin  yanında hayvanların sağlığı için ilçe veterinerleri ile ortak payda da iş birliği içinde çalışıyor. Derneğin amacı toplum içinde yaşayan tüm canlıların fark edilip o canlılara duyarlı yaklaşılmasıyla önce ailede sonra okul hayatı ve sosyal yaşamda vicdani ahlak duygusunu geliştiren, merhameti pekiştiren insani duygularla  yediden yetmişe örnek olmak.

Kutlamada Gediz Hayvan Severler Derneği  ‘Sev, koru, sahiplen, yaşat, cana can kat. Bu dünya sadece bize ait değil. Doğa hayvanlarla daha güzel, onlar bize emanet. Hayvanlar insan hayatının bir parçasıdır, onları koruyalım. Onlar için kapımızın önüne bir kap su,  bir kap yemek koyalım. Sokakları değil içinde büyüyen kötülüğü temizle’ pankartlarıyla dikkat çekti.

Dernek üyelerinin katkılarıyla düzenlenen etkinlikte güne özel hayvanlar için katkısız, şekersiz hazırlanmış pasta kesilip,kuru mama ve süt ile birlikte canlılara ikram edildi.

Etkinlik sonunda konuşma yapan Başkan Yıldırım Karaköse ‘Değerli arkadaşlar bildiğiniz üzere 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma günü için toplanmış bulunmaktayız. Bizde Gediz Hayvan Severler Derneği olarak bu özel günde farkındalık oluşturabilmek adına sevgili dostlarımızın bulunduğu yaşam alanında onlar için pasta kesip bayramlarını kutladık. Sesimizin ulaştığı herkesten ricam kendini ifade edemeyip savunamayan vefalı dostlarımıza daha fazla ilgi, alaka gösterip koruyucu olmalıyız. Hayvan seven herkese ve bu özel güne destek verip tek bir amaç için toplanan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum’ dedi.

REKLAM ALANI