ESKİGEDİZ BELDESİ, MİMARLIK ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI

ESKİGEDİZ BELDESİ, MİMARLIK ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Eskigediz Beldesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü öğrencileri ve Kütahya Mimarlar Odası üyelerini misafir etti. Tarihi...

ESKİGEDİZ BELDESİ, MİMARLIK ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI
REKLAM ALANI
Yayınlama: 11.10.2024
4
A+
A-

ESKİGEDİZ BELDESİ, MİMARLIK ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI

Kütahya’nın Gediz ilçesine bağlı Eskigediz Beldesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü öğrencileri ve Kütahya Mimarlar Odası üyelerini misafir etti. Tarihi dokusuyla dikkat çeken beldeye yapılan ziyaret, hem öğrenciler hem de mimarlar için önemli bir kültürel ve mesleki deneyim sundu.

Tarihi Mekanlara Gezi Düzenlendi

Ziyaret kapsamında öğrenciler ve mimarlar, Eskigediz’deki tarihi camiler, eski evler, kent müzesi ve su kemerini gezdi. Beldede yer alan bu tarihi yapılar, mimari yapısıyla dikkat çekiyor ve geleceğin mimarlarına ilham kaynağı oluyor.

Başkan Arslan’ın Memnuniyeti

Eskigediz Belediye Başkanı Mustafa Kemal Arslan, öğrencileri ve Kütahya Mimarlar Odası üyelerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Arslan, “Beldemizde böylesi değerli misafirleri ağırlamak bizim için büyük bir onur. Tarihi yapılarımızı tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmak için elimizden geleni yapıyoruz. Genç mimar adaylarının bu yapıları yakından incelemesi, hem beldemiz hem de kendileri için değerli bir tecrübe olacaktır” dedi.

Ziyaret, Eskigediz’in tarihi mirasını koruma ve tanıtma çalışmalarına katkıda bulunurken, mimarlık öğrencilerine ve mimarlık profesyonellerine ilham verici bir gezi olarak kaydedildi.

HABER RECEP BAYSAL

REKLAM ALANI