Dumlupınar Üniversitesi Gediz Meslek Yüksekokulu’ndan Filistin İçin Özel Sayı

Dumlupınar Üniversitesi Gediz Meslek Yüksekokulu'ndan Filistin İçin Özel Sayı Gediz Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2020 yılında yayın hayatına başlayan uluslararası hakemli Toplum, Ekonomi ve Yönetim Dergisi (TEYD)...

Dumlupınar Üniversitesi Gediz Meslek Yüksekokulu’ndan Filistin İçin Özel Sayı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 20.08.2024
2
A+
A-

Dumlupınar Üniversitesi Gediz Meslek Yüksekokulu’ndan Filistin İçin Özel Sayı

Gediz Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2020 yılında yayın hayatına başlayan uluslararası hakemli Toplum, Ekonomi ve Yönetim Dergisi (TEYD) 12. sayısında Filistin’de yaşanan zulme dikkat çekecek.

Filistin-İsrail çatışması ve bu çatışmanın sonucunda yaşanan insan hakları ihlallerinin ele alınacağı bu özel sayıda TEYD Editörü Öğr. Gör. Selçuk Aslan, “Filistin’de yaşanan zulmü, bu özel sayı ile uluslararası akademik camiada  daha fazla kişiye duyurmayı amaçlıyoruz” dedi.

Aslan, “Toplum, Ekonomi ve Yönetim Dergisi, uluslararası hakemli bir akademik dergidir. 5 yıllık yayın hayatında Türkiye’nin birçok üniversitesinden öğretim elemanlarının makalelerini akademiye kazandırdı. Şimdi ise Filistin temalı özel bir sayı çıkaracağız” dedi.

Aslan, Filistin’de son yıllarda yaşanan insan hakları ihlallerinin ve soykırım boyutuna ulaşan zulümlerin, tüm dünyada bir insanlık dramı olarak görüldüğünü belirterek, “Yaklaşık 80 yılda süregelen İsrail’in Filistinlilere uyguladığı baskı, zulüm, katliam ve işgal politikalarının son bir yıldır tüm dünya gözleri önünde bir soykırım boyutuna ulaştığını üzülerek şahitlik etmekteyiz. İsrail’in şehirleri bombalaması, masum çocuk ve kadınları hedef alması karşısında insanlık adeta seyirci kalmaktadır” şeklinde konuştu.

Aslan, “Bu vahim tablo karşısında Toplum, Ekonomi ve Yönetim Dergisi olarak, “Filistin Dosyası” temasıyla özel bir sayı yayımlayarak bölgedeki insanlık dramına dikkat çekmeyi ve konuyu tarihsel, ekonomik, sosyal ve uluslararası ilişkiler boyutlarıyla ele almayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber recep baysal,

Foto Selçuk aslna

REKLAM ALANI