DERNEK BAŞKANI AKKAŞ, “KÖYLERDE SU TANKERLERİ YETERSİZ”

DERNEK BAŞKANI AKKAŞ, “KÖYLERDE SU TANKERLERİ YETERSİZ” Kütahya Gediz Pınarbaşılılar Dayanışma Eğitim Kültür Derneği Başkanı Mehmet Akkaş bölgede bulunan Yörük köylerinin yangınlara karşı korunması talebinde  bulundu. Akkaş...

DERNEK BAŞKANI AKKAŞ, “KÖYLERDE SU TANKERLERİ YETERSİZ”
REKLAM ALANI
Yayınlama: 01.07.2024
19
A+
A-

DERNEK BAŞKANI AKKAŞ, “KÖYLERDE SU TANKERLERİ YETERSİZ”

Kütahya Gediz Pınarbaşılılar Dayanışma Eğitim Kültür Derneği Başkanı Mehmet Akkaş bölgede bulunan Yörük köylerinin yangınlara karşı korunması talebinde  bulundu.

Akkaş son dönemlerde artan orman yangınları nedeniyle olası bir felaketin önüne geçmek maksadıyla köylerde bulunan su tankerlerinin yetersiz olduğunu dile getirdi.

Son dönemlerde ülke genelinde, yakın zamanda da Aydın Kuşadası’nda çıkan ve halen devam eden orman yangınları yüzünden Gediz’de bulunan orman köylüleri diken üstünde.

Gediz’in su deposu olan, ilçeye gelen suyun ana kaynağı durumunda olan, Yangın tehlikesine karşı bütün kurallara uyan, itina gösteren Gediz Pınarbaşı Köylüleri köyde bulunan tankerlerin yetersiz olduğu konusunda hemfikir.

Konuyla ilgili olarak Pınarbaşılılar Dayanışma Eğitim Kültür Derneği Başkanı Mehmet Akkaş, “Orman köylerimizin Yörük köylerimizin yangınlara karşı korunması gerekir. Köylerimizde bulunan su tankerleri yetersizdir.  Köylerimize su tankeri istiyoruz. Ayrıca ülkemizde bulunan maden firmalarının iş makineleri ve taşıyıcı araçları çalışmalarına bu mevsimde ara vermelidir. Yangınla mücadelede en önemli konu yerinde, erken ve etkin müdahaledir. Bu noktada, orman köylülerini daha aktif hâle getirmeliyiz. Yangınla mücadele millî bir meseledir, iç siyasete malzeme edilmemelidir” ifadelerini kullandı

REKLAM ALANI