CHP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ DENİZ YAVUZYILMAZ, “ZAFER HAVALİMANI GUİNNES REKORLAR KİTABINA GEÇECEK ZARAR REKORU KIRDI”

CHP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ DENİZ YAVUZYILMAZ,  “ZAFER HAVALİMANI GUİNNES REKORLAR KİTABINA GEÇECEK ZARAR REKORU KIRDI” Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak ortak...

CHP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ DENİZ YAVUZYILMAZ,  “ZAFER HAVALİMANI GUİNNES REKORLAR KİTABINA GEÇECEK ZARAR REKORU KIRDI”
REKLAM ALANI
Yayınlama: 29.07.2024
12
A+
A-

CHP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ DENİZ YAVUZYILMAZ,  “ZAFER HAVALİMANI GUİNNES REKORLAR KİTABINA GEÇECEK ZARAR REKORU KIRDI”

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak ortak kullanımında olan Zafer Havalimanının Guinnes Dünya Rekorlar Kitabına geçecek bir zarar rekorunun daha kırıldığını söyledi.

Zafer Bölgesel Havalimanın uygulama sözleşmesinde bulunan 28.maddeye değinen CHP’li Milletvekili Yavuzyılmaz, bu maddeye göre idare, işletme süresince görevli şirkete yolcu garantilerine göre iç hat giden yolcu servis ücreti olarak 2 Avro, dış hat giden yolcu servis ücreti olarak da 10 Avro ücret gelirinin garanti edildiğini vurguladı.

Yavuzyılmaz, “Sayıştay DHMİ resmi  istatistiklere göre  Zafer Bölgesel Havalimanın 2024’ün ilk 6 ayında garanti edilen yolcu sayısı 658 bin 866, gerçekleşen giden yolcu sayısı 15 bin 439, hata payı yüzde 97,65, Hazinenin şirkete yapacağı garanti ödemesi 3 milyon 407 bin 938 euro, güncel kurla 120 milyon Türk Lirası. Yapılan sözleşmeye göre garanti ödemeleri giden yolcu sayısı üzerinden yapılmaktadır” dedi.

Zafer Bölgesel Havalimanının 2044 yılında kamuya devredileceğini vurgulayan Yavuzyılmaz, yapım maliyeti 50 milyon Euro, 2012-2024 yılları arası ilk 6 ay şirkete yapılan garanti ödemesi 69 milyon 776 bin Euro,  2044 yılına kadar şirkete yapılacak garanti ödemesi 208 milyon Euro olacak şeklinde konuştu.

HABER RECEP BAYSAL

FOTOLAR : DENİZ YAVUZYILMAZ SOSYAL MEDYASI

REKLAM ALANI