ÇEVRE DERNEĞİ ÜYESİ RAMAZAN KURT, “YABANCILARA ARAZİLERİNİZİ SATMAYIN”

ÇEVRE DERNEĞİ ÜYESİ RAMAZAN KURT, “YABANCILARA ARAZİLERİNİZİ SATMAYIN” Kütahya'nın büyük bir kısmının maden sahası olarak ilan edilmesi, Gediz Nehri Havzası Fırdan Çevre Koruma Derneği üyeleri arasında...

ÇEVRE DERNEĞİ ÜYESİ RAMAZAN KURT, “YABANCILARA ARAZİLERİNİZİ SATMAYIN”
REKLAM ALANI
Yayınlama: 29.08.2024
8
A+
A-

ÇEVRE DERNEĞİ ÜYESİ RAMAZAN KURT, “YABANCILARA ARAZİLERİNİZİ SATMAYIN”
Kütahya’nın büyük bir kısmının maden sahası olarak ilan edilmesi, Gediz Nehri Havzası Fırdan Çevre Koruma Derneği üyeleri arasında rahatsızlığa neden oldu. Özellikle Gediz ilçesinde Murat Dağı ve Akdağ bölgelerinde maden arama başvuruları yapılması ve son yıllarda arsa, tarla ile arazilerin satın alınarak yabancılara devredilmesi, bölgede büyük bir endişeye yol açtı.
Dernek üyesi Ramazan Kurt, sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yaparak konunun ciddiyetine dikkat çekmeye çalıştı. Kurt, Gedizlilere seslenerek şu ifadelerde bulundu: “Kütahya çöl olmasın. Kütahya ve ilçeleri hastalıklı bir il ilçe olmasın. Arazilerinizi yabancılara satmayın; yoksa çok el açar, yağmur duası yaparız. Yağmuru çeken unsur ormandır, ağaçtır. Duamızı kalpten eksik etmeyelim. Ormanlarımıza sahip çıkalım, topraklarımızı yabancılara satmayalım. Bu güzel topraklarımıza sahip çıkalım. Ormanlar bizim yarınlarımız, evlatlarımıza güzel bir gelecek bırakmalıyız” dedi.
Ramazan Kurt, Murat Dağı ve Akdağ’a sahip çıkacaklarını da vurgulayarak şunları ekledi: “Murat Dağı neyse, Akdağ da bizim için odur. Elinizi çekin Akdağ’dan. Birleşe birleşe kazanacağız; tüm köylerimizle dağlarımıza ve topraklarımıza sahip çıkacağız. Bu verimli topraklarımızı kimseye yedirmeyiz. Geleceğimize güzel yarınlar bırakmak için mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
HABER RECEP BAYSAL

REKLAM ALANI