BAŞKAN AKEL MURAT DAĞINDA BULUNAN YÖRÜKLERE KONUK OLDU

BAŞKAN AKEL MURAT DAĞINDA BULUNAN YÖRÜKLERE KONUK OLDU Kütahya’nın Gediz ilçesinde Belediye Başkanı Necdet Akel Murat Dağı zirvesinde yer alan yaylalarda bulunan Yörükleri ziyaret ederek istek...

BAŞKAN AKEL MURAT DAĞINDA BULUNAN YÖRÜKLERE KONUK OLDU
REKLAM ALANI
Yayınlama: 29.07.2024
2
A+
A-

BAŞKAN AKEL MURAT DAĞINDA BULUNAN YÖRÜKLERE KONUK OLDU

 

Kütahya’nın Gediz ilçesinde Belediye Başkanı Necdet Akel Murat Dağı zirvesinde yer alan yaylalarda bulunan Yörükleri ziyaret ederek istek ve taleplerini dinledi.

Başkan Akel, her sene farklı il ve ilçelerden gelerek Murat Dağını mesken tutan Yörüklerin çadırlarına konuk oldu. Yörük kardeşlerimizle bir araya gelme fırsatı bulduklarını belirten Akel, onlarla bir arada olmak çadırlarına konuk olmak bizim çok değerli dedi.

Akel, “Yörük kültürünü asırlardır devam ettiren ailelerimiz, hayatlarını yaylalarda ürettikleri ürünlerle sürdürüyorlar.  geçimlerini yaylada ürettikleri peynir, tereyağı ve süt ürünlerini pazarlarda satarak sağlıyorlar. Onlarla sohbet ederek isteklerini, sorunlarını, hikâyelerini dinledik. Belediye olarak her zaman yanlarında olduğumuzu ifade ettik. Sağ olsunlar bizleri çadırlarında kabul ettiler, ikramlarını eksik etmediler. Yörük ailelerimize yaşamlarında kolaylıklar diliyorum” dedi.

REKLAM ALANI