AKDAĞ’DA YAPILAN SONDAJ ULUSAL MEDYADA YER ALDI

AKDAĞ’DA YAPILAN SONDAJ ULUSAL MEDYADA YER ALDI Kütahya’nın Gediz ilçesinde bulun Akdağ’da yapılan sondaj çalışmalarının ardından, bir başka maden şirketi tarafından sondaj çalışmalarının başlamasının ardından geçtiğimiz...

AKDAĞ’DA YAPILAN SONDAJ ULUSAL MEDYADA YER ALDI
REKLAM ALANI
Yayınlama: 26.09.2024
7
A+
A-

AKDAĞ’DA YAPILAN SONDAJ ULUSAL MEDYADA YER ALDI

Kütahya’nın Gediz ilçesinde bulun Akdağ’da yapılan sondaj çalışmalarının ardından, bir başka maden şirketi tarafından sondaj çalışmalarının başlamasının ardından geçtiğimiz günlerde “Akdağ Yok Olmasın Platformu” tarafından bu durum protesto edilmiş, Belediye önünde platform sözcüsü İbrahim demir tarafından yaşanan sıkıntılar basın açıklaması ile dile getirilmişti.

Akdağ’da yapılan sondaj çalışmaları ile ilgili yaşanılan sıkıntılar Ulusal Medya da yer buldu. Bu konuda  Simavlı ünlü sunucu İsmail Küçükkaya’nın Halk Tv’de sunduğu Yeni Bir Sabah Programında işlendi.

Haberde şu ifadelere yer verildi, “Bir yan da taş ocağı bir yanda sondaj çalışması! Tarım arazileri ile doğal zenginlikler tehlike altında. Gürlek Köyünde büyük bir alan maden sahası ilan edildi. Önemli su kaynağı Akdağ’da Maden Sahası içinde kaldı. Sondaj çalışması başladı. Oysa maden çalışması yapacak olan firmanın başvurusu Şubat ayında Kütahya İl Özel İdaresi tarafından reddedilmişti. 3 sondaj gürlek Köyünde, 2 sondaj Pınarbaşı Köyünde, 2 sondaj Yelki Köyünde yapılacak. Tarım arazileri yok olma tehlikesi ile karşı karşıya. Bu durum bölgenin ekonomisini de etkileyecek. Taş ocağında atılan dinamitler nedeniyle evlerin çoğunda çatlaklar oluştu” ifadeleri kullandı.

REKLAM ALANI