GEDİZ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU KENDİ BİNASININ YAPIMI İÇİN DESTEK BEKLİYOR

GEDİZ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU KENDİ BİNASININ YAPIMI İÇİN DESTEK BEKLİYOR   Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda kullanılan binanın yetersizliği nedeniyle 650 öğrenci 5 derslikte...

GEDİZ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU KENDİ BİNASININ YAPIMI İÇİN DESTEK BEKLİYOR
REKLAM ALANI
Yayınlama: 08.05.2024
95
A+
A-

GEDİZ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU KENDİ BİNASININ YAPIMI İÇİN DESTEK BEKLİYOR

 

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda kullanılan binanın yetersizliği nedeniyle 650 öğrenci 5 derslikte eğitim görüyor.

650 ÖĞRENCİ 5 DERSLİKTE EĞİTİM GÖRÜYOR

Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna ait kampüs alanı ve binası olmadığı için Gediz Meslek Yüksekokulunun tahsis ettiği ve fiziki yeterliliği olmayan blokta yıllardır eğitim veriyor. 4 bölüme sahip, kaliteli eğitimi ile büyümeye devam eden Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, sadece 5 derslik, 1 laboratuvar, 1 konferans salonu ve öğretim üyelerinin ortak olarak paylaştığı odalardan mevcut blokta 4 birinci ve 1 ikinci öğretim ile eğitim veriyor.

DESTEK BEKLİYORUZ

Fiziki olarak binanın yetersiz olması ve Dumlupınar Üniversitesine bağlı Gediz Meslek Yüksekokulu ile yıllardır birlikte kullanılan binanın öğrencileri ve akademisyenleri zorladığını dile getiren Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Dr. Yusuf Güner, “ Binamızı Gediz MYO ile ortak kullanıyoruz. 650 öğrencimiz bulunmakta. Gedizli işadamlarımızın ve hayırseverlerimizin desteklerini bekliyoruz” dedi.

6 YILDIR SAĞLIKLA İLGİLİ BÖLÜMLER BİZİM YÜKSEKOKULUMUZ BÜNYESİNDE

Müdür Dr. Yusuf Güner, “2018 yılında Kütahya’da yalnızca Dumlupınar Üniversitesi vardı. 2021 itibari ile sağlık temalı ikinci bir üniversite inşa edildi. Gediz Meslek Yüksekokulunun yanında Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu yeni kurulan Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne taşındı. Yaklaşık 6 yıldır sağlıkla alakalı bölümler bizim Meslek Yüksekokulu bünyemizde sürdürülüyor.

YÜKSEKOKUL BİNAMIZ FİZİKİ OLARAK YETERSİZ

Benim bugün dikkat çekmek istediğim konu okulumuzun sahip olduğu fiziksel olarak sahip olduğu bazı fiziksel kısıtlılıklar ve yetersizlikler. Meslek Yüksekokulumuz Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Gediz Meslek Yüksekokulu kampüsü içerisinde onların kendi arazisinde ve kendi mülkiyetinde ki bloğun bize tahsis edilmesi suretiyle hizmetini sürdürüyor. Yani kendimizin bir kampüs alanı veya hizmet binası yok. Mevcut binada da bizim hali hazırda 4 bölümümüz, 5 dersliğimiz, 1 laboratuvarımız var. Fiziksel olarak bahsettiğim yetersizlikler başta konferans salonu. Biz dışarıdan bir akademisyeni, konuşmacıyı davet etmek istediğimizde maalesef şuan bilimsel olarak yeterli, düzgün bir konferans salonuna sahip değiliz. Çevre il ve ilçelerde bütün Meslek Yüksekokulları bu kapasiteye sahipken maalesef Gediz’imizde yok” diye konuştu.

TÜM YETERSİZLİKLERE RAĞMEN EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ

Güner sözlerinin devamında, “Hoca akademisyenlerimizin odaları yetersiz. Bir odada 5-6 hatta 7 hocanın bulunduğu odalarımız var. Müdüriyet odalarımız müdür, müdür yardımcısı, yüksekokulu sekreteri odalarımız mevcut bir dersliğin alçıpan ile bölünmesi şeklinde küçük alanlara sıkışmış durumda. Onun dışında sosyal alanlarda da yetersizlik söz konusu. Örneğin öğrencimizin kullanımına tahsis edilmiş bir kız, erkek mescid alanı yok, ders çalışma alanları yok. En önemlisi geniş, ferah, sakin, sessizliğin sağlandığı bir ders çalışma alanları yok. Yüksekokulumuza tahsis edilmiş kullanacağımız bir bilgisayar laboratuvarımız yok, kütüphanemiz yok. Dolayısıyla bu fiziksel kısıtlılıklar içerisinde yapabildiğimizin en iyisini yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMUNA YAZDIĞIMIZ BÜTÜN YENİ BÖLÜM AÇMA TEKLİFLERİ OLUMSUZ DEĞERLENDİRİLİYOR

Yüzde yüzlük doluluk oranı ile hizmet verdiklerini ve öğrencilerinin başarılı olduğuna dikkat çeken Güner, “Biz Gediz’de şuan 4 aktif bölümle yüzde yüz doluluk oranıyla hizmet vermeye devam ediyoruz. Bu bölümlerimiz Gediz Meslek Yüksekokulu ile kıyaslandığında ve Gediz üzerinde bakıldığında en çok tercih edilen ve puanı yüksek başarılı öğrenciler tercih etmiş oluyor. Bu anlamda da Gediz’e değer kattığımızı düşünüyoruz. Örneğin yakın zamanda gerçekleştirilmiş bir yarışmada öğrencilerimiz derece ile döndü. Paramedik eğitiminde biz sadece Kütahya’da değil Türkiye’de de bir marka haline geldiğimizi ve tanınır boyuta taşındığımızı rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu anlamda daha iyilerini yapmak için daha iyi fiziksel koşullara ihtiyacımız var. Bizim son dönemde özellikle dikkat çekmek istediğimiz mesele Yükseköğretim Kurumuna yazdığımız bütün yeni bölüm açma teklifleri olumsuz değerlendiriliyor. Çünkü artık yeterli dersliğimiz, yeterli alanımız yok. Biz Gediz’e yapılacak yeni bir fiziksel bina ile derslik sayısını, bölüm sayısını, program sayısını iki katına çıkarabiliriz. Bizim yaptığımız planlamaya göre eğer böyle bir bina Gediz’de inşa edilirse derslik sayımız 5’ten 10’a, yeni bir 150 kişilik konferans salonuna, bilgisayar laboratuvarına, öğrencilerimizin rahatlıkla çalışabileceği ferah bir sessiz kütüphane alanını inşa etmiş olacağız inşallah. Çocuk gelişimi bölümümüzün uygulamalı eğitimini gerçekleştirebileceği bir drama atölyesini inşa etmiş olacağız. Öğrencilerimiz ibadetlerini yapabilecekleri kız ve erkek mescidine kavuşmuş olacak. Müdürlük ofisleri, idari ofisler yeni binada fiziksel olarak uygun koşullarda inşa edilmiş olacak. Hali hazırda güvenlik personelimizin bekleyebileceği bir güvenlik noktası da yok; ona da bir güvenlik noktası da tahsis edilmiş olacak. Arşiv, depo, mutfak alanı, toplantı salonu gibi yeni fiziksel imkânlara bu bina inşa edildiğinde inşallah kavuşmuş olacağız” dedi.

GEDİZLİ İŞADAMLARININ VE HAYIRSEVER VATANDAŞLARIN SESİMİZİ DUYMASINI İSTİYORUZ

Müdür Güner son olarak, “Biz bu vesile ile de sesimizin ulaştığı Gedizli iş adamlarına, hayırseverlere mesaj olarak bu sözümüzü iletmiş oluyoruz. Mevcut kamusal tasarrufun gerçekleştiği ekonomik koşullarda üniversitemizin bütçesiyle yeni bir kampüs alanı ya da bina inşası yakın zamanda mümkün görünmüyor. Gediz’in, öğrencilerimizin acil ihtiyacı olan bu fiziksel mekânın Gedizli ticaret insanları, iş adamları, Gediz’in hayırsever kadim halkı, sesimizin ulaştığı Gediz dışında ikamet eden başka kim varsa onların aracılığıyla inşallah bunların yapılmasının oldukça kolay ve mümkün olduğunu düşünüyoruz. Zaten Ticaret Odasının ve Gediz Belediyesinin bize açık bir desteği var. Onların da yardımıyla desteği ile bu süreci neticelendirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

 

KÜTAHYA SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ GEDİZ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

Kütahya’nın Gediz İlçesinde 2011-2012 eğitim öğretim yılında Dumlupınar Üniversitesi Gediz Meslek Yüksekokulu bünyesinde Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı kuruldu. Daha sonra Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğünün teklifi ve Yükseköğretim Kurulu Genel Kurulunun 05 Nisan 2012 tarihli kararı ile Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu kurularak ve Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı okul bünyesine kaydırılarak eğitim öğretime burada devam edildi. 2013 yılı haziran ayında ilk mezunlarını veren Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı, normal öğretim ve ikinci öğretim olarak eğitim öğretime devam etmektedir.

GEDİZ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU KÜTAHYA SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ’NE BAĞLANDI

2018 yılında İlk ve Acil Yardım Programının da açılmasıyla Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde iki programda eğitim faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. Dumlupınar Üniversitesi bünyesi altında olan sağlıkla ilgili tüm fakülte ve yüksekokullar 09.05.2018 tarihinde yürürlüğe giren kararname ile Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin bünyesine geçti. Bu sayede Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu da Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne bağlandı.

YENİ BİNADA FAALİYETE GEÇECEK BÖLÜMLER

Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, İlk ve Acil Yardım, Çocuk Gelişimi ve Eczane Hizmetleri programları  devam etmektedir. İlerleyen dönemlerde kendilerine ait, kullanışlı ve yeterli yeni bir binaya sahip olmayı hedefleyen Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakımı Programı(Pasif), İş ve Uğraş Terapisi Programı(Pasif), Acil Durum ve Afet Yönetimi(Pasif), Sosyal Hizmetler ve Sağlık Turizm İşletmeciliği Programlarının (Pasif) da faaliyete geçmesi planlıyor.

 

REKLAM ALANI