Polat Köyü’nde Yaban Hayatına Destek: 300 Kınalı Keklik Doğaya Salındı!

Polat Köyü’nde Yaban Hayatına Destek: 300 Kınalı Keklik Doğaya Salındı! Kütahya’nın Gediz ilçesinde, biyolojik çeşitliliği artırmak ve ekolojik dengeyi korumak amacıyla doğaya keklik salımı gerçekleştirildi. Tarım...

Polat Köyü’nde Yaban Hayatına Destek: 300 Kınalı Keklik Doğaya Salındı!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 29.09.2026
3
A+
A-

Polat Köyü’nde Yaban Hayatına Destek: 300 Kınalı Keklik Doğaya Salındı!

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, biyolojik çeşitliliği artırmak ve ekolojik dengeyi korumak amacıyla doğaya keklik salımı gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yürüttüğü çalışmalar kapsamında, Gediz’e bağlı Polat Köyü’nde 300 adet kınalı keklik doğal yaşam alanıyla buluşturuldu.

Protokol Üyeleri Salım Programında Bir Araya Geldi

Polat Köyü mevkisinde düzenlenen keklik salım programına; Gediz Kaymakamı Emrah Uzun, Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, İl Genel Meclisi Üyesi Şerif Akyün, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Osman Zekeriya Yılmaz ile Gediz Orman İşletme Müdürü Hasan Hüseyin Acıerik katıldı.

Doğaya bırakılan kekliklerin; süne, kene ve zararlı böceklerle beslenerek tarımsal alanlarda doğal bir zararla mücadele unsuru oluşturması, aynı zamanda yaban hayatının sürdürülebilirliğine ve bölgedeki biyolojik çeşitliliğin desteklenmesine büyük katkı sağlaması hedefleniyor.

Köy Halkıyla Sıcak Buluşma Ve Çocuklara Oyuncak Sürprizi

Kekliklerin doğaya salınmasının ardından Kaymakam Emrah Uzun, Belediye Başkanı Necdet Akel ve beraberindeki heyet, Polat Köyü sakinleriyle bir araya gelerek sohbet etti. Köy kadınlarının imece usulü hazırladığı sıcak gözlemeler eşliğinde gerçekleşen samimi buluşmada, vatandaşların talep ve görüşleri dinlendi. Program sırasında çocukları da unutmayan Belediye Başkanı Necdet Akel, köydeki miniklere çeşitli oyuncaklar dağıtarak yüzlerini güldürdü.

Belediye Başkanı Necdet Akel: “Gelecek Nesillere Daha Yeşil Ve Yaşanabilir Bir Çevre Bırakıyoruz”

Doğal dengenin korunması ve yaban hayatının desteklenmesi adına yapılan çalışmanın önemine değinen Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, “Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından Polat Köyümüzde doğaya 300 adet keklik salımını ilçe protokolümüz ve hemşerilerimizle birlikte gerçekleştirdik.

Doğaya bıraktığımız kekliklerimiz, zararlı böcek ve canlılarla beslenerek ekolojik dengenin korunmasında çok önemli bir görev üstlenecektir. Doğamızı korumak, yaban hayatımızı desteklemek ve evlatlarımıza daha güzel, daha dengeli bir çevre bırakmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bu anlamlı projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen Tarım ve Orman Bakanlığımıza, kurum müdürlerimize ve bizleri sıcak ilgileriyle ağırlayan Polat Köyü sakinlerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

RECEP BAYSAL

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.