Gediz-Hisarcık Karayolu Yıllardır Bitemedi: Vatandaş Çileye Ve Yavaş İlerleyen Çalışmalara Tepkili!
Kütahya’nın iki önemli ilçesi olan Gediz ile Hisarcık’ı birbirine bağlayacak olan ve bölge halkının uzun yıllardır büyük bir umutla beklediği Gediz-Hisarcık karayolu projesinde yavaş ilerleyen süreç vatandaşların sabrını taşırdı. Yaklaşık 5 yıl önce ilk kazmanın vurulduğu, ancak aradan geçen süreye rağmen henüz Hamamköy güzergâhını dahi geçemeyen yol çalışmasında tepkiler her geçen gün büyüyor.
Geçtiğimiz Haziran Ayında Çalışmalar Yeniden Başlamıştı
Bölge ulaşımı, ticareti ve ilçe entegrasyonu açısından kritik öneme sahip olan güzergâhta geçtiğimiz Haziran ayında şantiye hareketlenmiş ve iş makineleri yeniden sahaya inmişti. Ancak çalışmaların istenen ivmeyi kazanamaması, yolun tamamlanarak hizmete girmesini bekleyen sürücüleri ve ilçe sakinlerini mağdur etmeye devam ediyor.
Sosyal Medyada Platform Kuran Vatandaşlar Vekillere Seslendi
Yolun bir türlü tamamlanamaması üzerine mağduriyetlerini dile getirmek isteyen vatandaşlar, sosyal medyada “Hisarcık-Gediz Yolu Platformu” adı altında birleşti. Tepkilerini dijital mecralardan kamuoyuna duyurmaya çalışan bölge halkı, Kütahya milletvekillerini ve yetkilileri göreve davet etti.
Bölgedeki diğer ilçe bağlantı yollarında da benzer sıkıntıların yaşandığını belirten vatandaşlar, platform üzerinden yaptıkları paylaşımlarla tepkilerini şu sözlerle dile getirdi:
Bölge halkı ve sürücüler, iki ilçeyi birbirine bağlayacak olan bu stratejik karayolu projesinin bir an önce tamamlanması ve Kütahya milletvekillerinin konuyu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı nezdinde yakından takip etmesini talep ediyor.
RECEP BAYSAL
HİSARCIK GEDİZ YOLU PLATFORMU