GEDİZ EMNİYETİ’NDEN HAYATİ UYARI: “İNANMAYIN, ALDANMAYIN!”

GEDİZ EMNİYETİ’NDEN HAYATİ UYARI: "İNANMAYIN, ALDANMAYIN!" Kütahya’nın Gediz ilçesinde son günlerde artış gösteren dolandırıcılık vakaları üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğü harekete geçti. Vatandaşların mağdur olmaması için kapsamlı...

GEDİZ EMNİYETİ’NDEN HAYATİ UYARI: “İNANMAYIN, ALDANMAYIN!”
REKLAM ALANI
Yayınlama: 16.03.2026
1
A+
A-

GEDİZ EMNİYETİ’NDEN HAYATİ UYARI: “İNANMAYIN, ALDANMAYIN!”

Kütahya’nın Gediz ilçesinde son günlerde artış gösteren dolandırıcılık vakaları üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğü harekete geçti. Vatandaşların mağdur olmaması için kapsamlı bir uyarı metni yayımlayan emniyet güçleri, “Polis, asker veya savcı sizden para istemez” vurgusu yaptı.

Gediz İlçe Emniyet Müdürlüğü, dijital mecralar ve telefon üzerinden gerçekleştirilen yeni nesil dolandırıcılık yöntemlerine karşı halkı uyardı. İnternet kullanımının artmasıyla birlikte dolandırıcıların yöntem değiştirdiğine dikkat çekilen açıklamada, vatandaşların özellikle şu alanlarda çok dikkatli olması gerektiği belirtildi:

Dijital Platformlarda Tuzaklara Dikkat

Emniyet yetkilileri, internet üzerinden yapılan işlemlerle ilgili şu uyarılarda bulundu:

  • Tatil Rezervasyonları: Sahte siteler üzerinden yapılan uygun fiyatlı tatil ilanlarına karşı dikkatli olunmalı.
  • Alışveriş ve Araç Kiralama: Online alışveriş, oto kiralama ve yedek parça alımlarında güvenilirliği kanıtlanmış siteler tercih edilmeli.
  • Şüpheli Linkler: SMS veya anlık mesajlaşma uygulamaları üzerinden gelen “İcra takibiniz var” benzeri korku yayan mesajlar ve beraberindeki linkler kesinlikle açılmamalı.

“Devlet Sizinle Para İçin Pazarlık Yapmaz”

Telefon dolandırıcılığına karşı en net uyarısını yapan emniyet, sahte müşteri hizmetleri veya kendisini kamu görevlisi olarak tanıtan kişilere karşı şu hatırlatmayı yaptı:

“Telefon üzerinden sizi arayarak kendisini polis, asker veya savcı olarak tanıtan kişilerin para veya altın taleplerine asla itibar etmeyin. Unutmayın ki hiçbir kamu görevlisi sizden telefonla para istemez. Kendisini banka personeli gibi tanıtarak şifre isteyenlere karşı da tetikte olun. İnanmayın, aldanmayın!”

Gediz Emniyeti, şüpheli bir durumla karşılaşılması halinde vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden polise bildirilmesi gerektiğini önemle hatırlattı.

RECEP BAYSAL

REKLAM ALANI