Gediz’de Gençlerle İftar Sofrası: Manevi Danışman Abdullah Bilgin’den Anlamlı Buluşma
Gediz İlçe Müftülüğü bünyesinde Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunda görev yapan manevi danışman Abdullah Bilgin, Ramazan ayı boyunca iftar sofralarında üniversite öğrencileriyle bir araya gelerek manevi bir köprü kuruyor.
Gediz’de Ramazan ayının bereketi, KYK yurtlarında düzenlenen özel iftar programlarıyla gençlik buluşmalarına dönüşüyor. İlçe Müftülüğü personeli ve manevi danışman Abdullah Bilgin, iftar vaktinde öğrencileri yalnız bırakmayarak hem orucunu gençlerle açıyor hem de sofradaki kardeşlik iklimini pekiştiriyor.
Birlikte İftar, Birlikte Dua
Program kapsamında iftar ezanını bizzat okuyarak orucunu öğrencilerle birlikte açan Bilgin, yemek öncesinde gençlerle manevi sohbetler gerçekleştiriyor. Değerler eğitimi çerçevesinde yürütülen bu sohbetlerde, Ramazan ayının ruhu, yardımlaşma ve manevi gelişim konuları ele alınıyor. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği bu buluşmalar; birlikte dua etme, iftar yapma ve kardeşlik bağlarını güçlendirme fırsatı sunuyor.
Manevi Danışman Abdullah Bilgin: “Gençlerimizin Gönül Dünyasına Dokunuyoruz”
Gençlerle bir arada olmanın verdiği mutluluğu dile getiren Abdullah Bilgin, Ramazan ayının paylaşma ruhuna dikkat çekerek “Ramazan’ın bereketi, gençlerimizin heyecanıyla birleşince çok daha anlamlı hale geliyor. KYK yurtlarımızda kalan öğrenci kardeşlerimize aile sıcaklığını hissettirmek ve bu mübarek ayın manevi iklimini birlikte solumak bizim için çok kıymetli. İftar öncesi yaptığımız manevi sohbetlerle gençlerimizin gönül dünyasına dokunmaya gayret ediyoruz. Birlikte iftar yapmanın, birlikte dua etmenin ve o kardeşlik sofrasında buluşmanın huzuru tarif edilemez. Amacımız, gençlerimizin milli ve manevi değerlerle donanmış bir şekilde geleceğe hazırlanmalarına karınca kararınca katkı sunmaktır” ifadelerini kullandı.
Ramazan Boyunca Devam Edecek
Gediz İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen bu manevi rehberlik faaliyetleri, Ramazan ayı boyunca ilçedeki öğrenci yurtlarında devam edecek. Gençler, sadece bir yemek sofrasında değil, manevi bir iklimde buluşarak Ramazan ayının derinliğini yerinde deneyimlemeye devam edecekler.
RECEP BAYSAL