Aizanoi Kısa Film Festivali’nde Tartışma: Çavdarhisar Belediyesi Etkinliğe Destek Vermediğini Açıkladı
Bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Aizanoi Kısa Film Festivali öncesi, ev sahibi Çavdarhisar Belediyesi’nden tartışma yaratacak bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın festivalin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle gerçekleşeceğini duyurmasına rağmen, Çavdarhisar Belediyesi festivali desteklemediklerini kamuoyuna duyurdu.
Belediyeden “Kendi Reklam Kampanyası” İddiası
Çavdarhisar Belediyesi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, festivalin belediyenin paydaşı olmadığı ve desteklenmediği belirtildi. Açıklamada, “İlçemizde düzenlenmesi planlanan Aizanoi Kısa Film Festivaline belediyemiz paydaş değildir. Bu Etkinlik Kültür Turizm Bakanlığı Kütahya Valiliği Çavdarhisar Kaymakamlığı ve Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday olarak seçildiğim ve temsil ettiğim Çavdarhisar belediyesi tarafından desteklenmemektedir” ifadelerine yer verildi.
Belediye, festivalin birkaç yıl öncesine kadar Aizanoi Antik Kenti’nin yolunu dahi bilmeyen bir grup tarafından kendi reklam kampanyasına dönüştüğünü iddia etti.
Cumhurbaşkanlığı Sayfası Destekleri Doğruluyor
Belediyenin bu açıklamasına karşın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın web sitesinde yer alan duyuruda, festivalin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlendiği ve sinemaseverleri bir araya getireceği belirtiliyor. Duyuruda, “Türkiye’nin önemli antik kentlerinden biri olan Aizanoi’nin kültürel mirasını sinema sanatıyla buluşturmayı amaçlayan etkinlik, hem genç yönetmenlerin eserlerini izleyiciyle buluşturma fırsatı sunacak hem de Kütahya’nın kültürel tanıtımına katkı sağlayacak” deniliyor.
Bu çelişkili açıklamalar, 4-5-6 Eylül tarihlerinde düzenlenmesi planlanan festivalin geleceği hakkında soru işaretleri yaratırken, kamuoyunun da dikkatini çekti.
RECEP BAYSAL