GEDİZ’DE MEME KANSERİ FARKINDALIK AYI KAPSAMINDA BİLGİLENDİRME STANDI AÇILDI

GEDİZ’DE MEME KANSERİ FARKINDALIK AYI KAPSAMINDA BİLGİLENDİRME STANDI AÇILDI Kütahya’nın Gediz ilçesinde, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından belediye hizmet binası...

GEDİZ’DE MEME KANSERİ FARKINDALIK AYI KAPSAMINDA BİLGİLENDİRME STANDI AÇILDI
REKLAM ALANI
Yayınlama: 21.10.2024
3
A+
A-

GEDİZ’DE MEME KANSERİ FARKINDALIK AYI KAPSAMINDA BİLGİLENDİRME STANDI AÇILDI

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından belediye hizmet binası önünde bilgilendirme standı açıldı. Etkinlik, meme kanseri konusunda toplumsal farkındalığı artırmayı ve kadınları düzenli sağlık kontrollerine teşvik etmeyi amaçlıyor.

Stantta görevli sağlık personeli, vatandaşlara meme kanserinin erken teşhisi ve önemi hakkında bilgiler verdi. Ayrıca, doğru kendi kendine muayene yöntemleri anlatılarak, bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Konuyla ilgili olarak Gediz İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ömer Orçun Erdoğan, “1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık ayı kapsamında toplum tabanlı kanser taramalarını artırmak için 40-69 yaş arası kadınların meme kanseri taraması, 30-65 yaş arası kadınların rahim ağzı kanseri taraması, 50-70 yaş arası erkek ve kadınların kolon kanseri taraması için bağlı bulundukları aile hekimliklerine veya ilçe sağlık müdürlüğüne müracaat etmeleri önemle rica olunur” dedi.

Standı ziyaret eden Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel ise, , meme kanserinin erken teşhisinin önemine dikkat çekerek, toplumda farkındalığın artırılması gerektiğini vurguladı. Standın, bilgilendirici materyaller ve ücretsiz tarama hizmetleri ile desteklendiğini belirten Başkan Akel, bu tür etkinliklerin kanserle mücadelede büyük bir rol oynadığını ifade etti.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ömer Orçun Erdoğan, farkındalık ayı boyunca benzer etkinliklerin devam edeceğini ve halk sağlığı konusunda çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.