YENİKENT’TE KISIK DERESİ ISLAH ÇALIŞMALARI BAŞLADI

YENİKENT'TE KISIK DERESİ ISLAH ÇALIŞMALARI BAŞLADI Kütahya’nın Gediz ilçesine bağlı Yenikent Beldesi’nde, yağmur yağdığında taşkına neden olan Kısık Deresi için ıslah çalışmaları başlatıldı. Yıllardır çözülmeyi bekleyen...

YENİKENT’TE KISIK DERESİ ISLAH ÇALIŞMALARI BAŞLADI
REKLAM ALANI
Yayınlama: 19.10.2024
3
A+
A-

YENİKENT’TE KISIK DERESİ ISLAH ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Kütahya’nın Gediz ilçesine bağlı Yenikent Beldesi’nde, yağmur yağdığında taşkına neden olan Kısık Deresi için ıslah çalışmaları başlatıldı. Yıllardır çözülmeyi bekleyen bu soruna Yenikent Belediye Başkanı Cumali Öztürk’ün girişimleriyle nihayet adım atıldı. Devlet Su İşleri’nin desteğiyle Kısık Mahallesi’nden başlayan dere genişletme çalışmaları devam ediyor.

Belediye Başkanı Cumali Öztürk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Uzun yıllardır beldemizin en büyük sorunlarından biri olan Kısık Deresi, yağışlı havalarda taşkınlara neden oluyordu. Bu sorunu çözmek için Devlet Su İşleri ile birlikte çalışmalarımıza başladık. Kısık Mahallesi’nden itibaren genişletme işlemi gerçekleştirdik ve bu çalışmalar beldemiz genelinde devam edecek” dedi.

Başkan Öztürk, bölge halkının rahatlaması için bu projenin büyük önem taşıdığını belirterek, “Amacımız, halkımızın can ve mal güvenliğini koruyarak Yenikent’i daha yaşanabilir bir yer haline getirmek” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI