HALK EĞİTİMİ MERKEZİNDE AÇILAK KURSLARA KISITLAMA GELDİ

HALK EĞİTİMİ MERKEZİNDE AÇILAK KURSLARA KISITLAMA GELDİ Gediz Halk Eğitimi Merkezinde kurs açmak isteyen öğretmenler kısıtlama kararı ile karşı karşıya kaldı. Maliye Bakanlığının düzenlediği tasarruf tedbirleri bütün...

HALK EĞİTİMİ MERKEZİNDE AÇILAK KURSLARA KISITLAMA GELDİ
REKLAM ALANI
Yayınlama: 11.10.2024
16
A+
A-

HALK EĞİTİMİ MERKEZİNDE AÇILAK KURSLARA KISITLAMA GELDİ

Gediz Halk Eğitimi Merkezinde kurs açmak isteyen öğretmenler kısıtlama kararı ile karşı karşıya kaldı.

Maliye Bakanlığının düzenlediği tasarruf tedbirleri bütün kamu kurumlarını etkilemeye devam ediyor.

Halk Eğitimi Merkezlerinde açılacak kurslar kotalarla sınırlandırıldı.

2023-2024 Eylül ayı arasında 313 kurs ile gece ve gündüz spor, sanat ve akademik olarak 7100 kursiyerle ön plana çıkan Gediz Halk Eğitimi Merkezi, bu dönemde kısıtlı kursların açılmasıyla eğitim-öğretime devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığında ki kadrolu eğitimcilere öncelik veriliyor. En çok talep gören kurs modülleri dışındaki programlara ise sınırlı imkan verilebiliyor.

Halk Eğitimi Merkezlerinde Kurs Açabilen Öğretmenler;

Halk Eğitimi Merkezlerinin kadrolu öğretmenleri ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda, kurumlarda görev yapan kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler, Yükseköğretim kurumlarında görev yapan öğretim üyeleri ve öğretim görevlileri ile resmî kurumlarda kadrolu olarak çalışan kamu personelleri Halk Eğitimi Merkezlerinde kurs açarak görev alabiliyor.

Ücretli Usta Öğreticiler Kurs Açamayacak

Yıllardır görev yapan ücretli Usta Öğreticiler kurs açamayacak. Usta öğretici ve emeklilere kurs açabilmesi için protokol kapsamında imzalanan iş birliği gerekiyor. Tasarruf tedbirlerinin Hayat boyu öğrenmeyi de etkilediği bu dönemde aktif kursiyerler ve usta öğreticiler geçici de olsa bu şartlardan rahatsız.

Usta Öğreticiler Mağdur Kaldı

Birçok kursun açılmaması 7’den 70’e Gediz’li halkın tepkisine yol açtı. Kısıtlamaların eğitim alanlarını da etkilemesi bir toplumun eğitimsel gelişimini ileriye taşımak yerine geriye götürüyor. Ücretli çalışan Usta Öğreticiler bu uygulamadan dolayı mağdur kaldı.

Kadrolu eğitimcilere öncelik verilerek açılan kurslar arasında okuma- yazma, bilgisayar, destekleme yetiştirme kursu, işimiz temiz projesinde açılan kurslar, hijyen, avcılık, çocuk atletizmi, futbol, basketbol, voleybol yer almaktadır. Açılması planlanan modüllerden iş sağlığı ve güvenliği, kantin işletmeciliği ve ilk yardım kursları bulunuyor.

Bütün Ülkede uygulamada olan kısıtlamalar 2025 Ocak ayında yayınlanacak karara göre belirlenecek.

Haber-Fotoğraf

Firdevs YANKU

REKLAM ALANI