GEDİZ’DE GELENEKSEL TÜRK OKÇULUĞUNA BÜYÜK İLGİ

GEDİZ'DE GELENEKSEL TÜRK OKÇULUĞUNA BÜYÜK İLGİ Kütahya’nın Gediz ilçesinde geleneksel Türk okçuluğu büyük bir ilgiyle devam ediyor. Gediz Kaymakamı Hakan Alkan’ın öncülüğünde başlayan kurs, Halk Eğitim...

GEDİZ’DE GELENEKSEL TÜRK OKÇULUĞUNA BÜYÜK İLGİ
REKLAM ALANI
Yayınlama: 26.09.2024
1
A+
A-

GEDİZ’DE GELENEKSEL TÜRK OKÇULUĞUNA BÜYÜK İLGİ

Kütahya’nın Gediz ilçesinde geleneksel Türk okçuluğu büyük bir ilgiyle devam ediyor. Gediz Kaymakamı Hakan Alkan’ın öncülüğünde başlayan kurs, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde sürdürülüyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Yönetimi Sistemi kapsamında antrenör İrem Vurgun’un görevlendirilmesiyle Gediz İlçe Stadı’nda yoğun bir katılımla devam ediyor.

Türkiye genelinde dereceye girmiş öğrenciler, antrenmanlar yaparak geleneksel Türk okçuluğunu yaymak için haftanın her günü saat 17.00’de ilçe stadında çalışmalara katılıyor. Etkinlik, gerekli güvenlik önlemleri alınarak antrenör İrem Vurgun eşliğinde sürdürülüyor.

İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Muhammed Keskin, konuyla ilgili olarak şunları belirtti: “Geleneksel Türk okçuluğu, köklü bir kültürel mirasımızı yaşatmanın yanı sıra gençlerimize sporun önemini kavratmakta büyük rol oynuyor. Bu kapsamda, antrenörümüz İrem Vurgun’un önderliğinde düzenlediğimiz antrenmanlara olan ilgi bizleri memnun ediyor. Gelecek nesillere bu sporu en iyi şekilde aktarmak ve geleneklerimizi yaşatmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz” dedi.

Geleneksel Türk okçuluğu, Gediz’de geniş bir katılımla devam ederken, hem sporcular hem de usta öğretici İrem Vurgun  büyük memnuniyet duyuyor.

REKLAM ALANI