GEDİZ’DE 80 KİŞİLİK ERKEK KURAN KURSU İNŞAATI HAYIRSEVERLERİN DESTEĞİNİ BEKLİYOR

GEDİZ’DE 80 KİŞİLİK ERKEK KURAN KURSU İNŞAATI HAYIRSEVERLERİN DESTEĞİNİ BEKLİYOR Gediz Müftülüğü, hayırsever vatandaş tarafından Türkiye Diyanet Vakfı'na bağışlanan arsaya 80 kişilik Erkek Hafızlık Kuran Kursu...

GEDİZ’DE 80 KİŞİLİK ERKEK KURAN KURSU İNŞAATI HAYIRSEVERLERİN DESTEĞİNİ BEKLİYOR
REKLAM ALANI
Yayınlama: 09.09.2024
3
A+
A-

GEDİZ’DE 80 KİŞİLİK ERKEK KURAN KURSU İNŞAATI HAYIRSEVERLERİN DESTEĞİNİ BEKLİYOR

Gediz Müftülüğü, hayırsever vatandaş tarafından Türkiye Diyanet Vakfı’na bağışlanan arsaya 80 kişilik Erkek Hafızlık Kuran Kursu yapıyor.

Gediz Müftüsü Sebahattin Turan, Serdar Camii’nin yanında bulunan arsanın yıllardır boş kaldığını belirterek, bu alanın 2006 yılında Muhipler sakinlerinden Süleyman Solak tarafından Türkiye Diyanet Vakfı’na bağışlandığını ve Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu yapılması için ayrıldığını açıkladı. Ancak 2006 yılından 2023 yılına kadar herhangi bir gelişme yaşanmadığını ifade etti.

Turan, 2022 Eylül ayında göreve başladığında arsanın boş olduğunu fark ettiğinde, burada bir Yatılı Kur’an Kursu yapılması gerektiğini düşündüğünü ve hemen projelendirme çalışmalarına başladığını belirtti. Projenin Diyanet İşleri Başkanlığı’na gönderildiğini, 6 Şubat depremi nedeniyle birkaç defa onay sürecinin aksadığını, ancak nihayetinde projenin onaylandığını söyledi. Yapı denetim sürecinin ardından temel açtıklarını ve su sorununu çözmek için gerekli çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Erkek Hafızlık Kursu 80 Kişilik Olacak

Şu anda inşaat aşamasına geçildiğini belirten Turan, arsanın toplam kapasitesinin 2 bin 311 metrekare olduğunu, binanın oturacağı alanın 800 metrekare ve toplamda 4 bin metrekare alanda 80 kişilik Erkek Hafızlık Kursu planlandığını söyledi. Bu kursun Gediz’de büyük bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Turan, bölgenin Kur’an kültürünün çok eski olduğunu ve bu kursun ilçeye büyük anlam katacağını ifade etti.

Vatandaşlardan Ve İş Adamlarından Bu Projeye Destek Bekliyor

Mevcut binanın Türkiye Diyanet Vakfı’nın öz malı olmadığını, bu nedenle bahçesi bulunmadığını ve çocukların adeta hapis gibi kaldığını belirten Turan, Uluoymak Mahallesi’nde bulunan Kız Kursu’nda olduğu gibi, çok güzel bir kurs inşa etmeye çalışacaklarını söyledi. Müftü Turan, vatandaşlardan ve iş adamlarından bu projeye destek olmalarını, bir tuğla veya çimento dahi olsa katkıda bulunmalarını istedi. Hafızların toplum için değerli olduğunu belirten Turan, bu konuda tüm Gedizlilerin desteklerini beklediklerini sözlerine ekledi.

 

REKLAM ALANI