GEDİZ’DE AKDAĞ YOK OLMASI PLATFORMU’NDAN ÇEVRE KORUMA ÇAĞRISI

GEDİZ'DE AKDAĞ YOK OLMASI PLATFORMU'NDAN ÇEVRE KORUMA ÇAĞRISI Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Akdağ Yok Olması Platformu sözcüsü İbrahim Demir, Akdağ bölgesindeki arazinin doğal güzelliğini korumak ve bu...

GEDİZ’DE AKDAĞ YOK OLMASI PLATFORMU’NDAN ÇEVRE KORUMA ÇAĞRISI
REKLAM ALANI
Yayınlama: 05.09.2024
29
A+
A-

GEDİZ’DE AKDAĞ YOK OLMASI PLATFORMU’NDAN ÇEVRE KORUMA ÇAĞRISI

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Akdağ Yok Olması Platformu sözcüsü İbrahim Demir, Akdağ bölgesindeki arazinin doğal güzelliğini korumak ve bu güzellikleri gelecek nesillere aktarmak için çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Demir, “Öncelikli olarak bilgi kirliliğini önlemek, halkımıza doğru bilgi vermek ve sondaj sahasında çalışanlarla devlet birimleri arasında yanlış anlaşılmalar yaşanmaması adına Akdağımız’a sahip çıkmak için ortak paydaşlarımızla hareket etmek amacıyla bir platform kurduk. Sözler yok olur ama yazılı belgeler kalıcıdır. Bizim elimizde bu konuda belgeler mevcuttur” dedi.

Akdağ Gürlek Köyü Sarıyer mevkiinde sondaj çalışmalarının bir haftadır devam ettiğini ifade eden Demir, “ETİ Madencilik, MTA’ya başvurarak maden sahasındaki madenlerin aranması ve rezervi hakkında bilgi talep etti. MTA da ihaleye çıkarak 5000 metre küp sondaj ihalesi yaptı. 3 sondaj Gürlek Köyü’nde, 2 sondaj Pınarbaşı Köyü’nde ve 2 sondaj da Yelki Köyü’nde yapılacaktır. Akdağ bölgesindeki köylülerle istişare toplantısı yaparak, halkın bilinçlenmesi ve bilgi alışverişi sağlamak amacıyla Akdağ Yok Olmasın Platformu kurulmuştur. Murat Dağı Yok Olmasın Platformu, Kütahya Barosu Çevre Komisyonu, Kütahya Gedizliler Derneği, Uşak Barosu ve Mühendisler Birliği bizim ortak paydaşlarımızdır. Ayrıca Gediz Belediyesi ve Başkanımız Necdet Akel’e desteğinden dolayı teşekkür ederiz. Gediz’deki bütün siyasi parti yetkilileri de bize destek vermektedir, bu da bize ayrıca güç veriyor. Gediz’in ortak değerleri siyasetin üzerindedir. Şunu özellikle vurgulamak isterim ki, Gediz ve köylerinde yaşayan halkımız asla unutmasın: Evlatlarımız ve çocuklarımız Murat Dağı ve Akdağ’ın ekolojisinin bozulması durumunda bıraktığınız miras bu mudur, derse çok üzülürüz. Her şey, gelecek neslimizin güzel bir hayat yaşamasını sağlamak içindir. Bizim toplumumuzun geleneği bu değil midir?” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI