GEDİZ’DE CAMİLER VE KUR’AN KURSLARI ARASI SPOR TURNUVALARI BAŞLADI

GEDİZ’DE CAMİLER VE KUR’AN KURSLARI ARASI SPOR TURNUVALARI BAŞLADI Gediz Müftülüğü ve Gediz Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen camiler ve Kur’an kursları arası spor...

GEDİZ’DE CAMİLER VE KUR’AN KURSLARI ARASI SPOR TURNUVALARI BAŞLADI
REKLAM ALANI
Yayınlama: 09.08.2024
18
A+
A-

GEDİZ’DE CAMİLER VE KUR’AN KURSLARI ARASI SPOR TURNUVALARI BAŞLADI

Gediz Müftülüğü ve Gediz Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen camiler ve Kur’an kursları arası spor turnuvaları başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ortak projesi kapsamında gerçekleştirilen “Kur’an’ımı da öğreniyorum, Sporumu da Yapıyorum” etkinliği, Gediz merkez ve köy camileri ile Kur’an kurslarındaki gençlere spor yapma imkânı sundu. Turnuvalar Gediz Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün Gediz Spor Kompleksi tesislerinde futbol, voleybol ve atletizm branşlarında düzenleniyor.

İlçe Müftüsü Sebahattin Turan, turnuvaların amacı hakkında şunları söyledi: “Yaz Kur’an kursu öğrencilerimizin zihinlerinde güzel hatıralar bırakmak amacıyla Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Gençlik Koordinatörlüğümüz işbirliği ile erkek öğrencilere yönelik futbol ve kız öğrencilere yönelik voleybol turnuvası düzenliyoruz.”

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Muhammed Keskin, turnuvaların gençlerin sosyal ve sportif gelişimini destekleyeceğini belirterek, “Bu tür etkinlikler, gençlerimizin sporla iç içe olmalarını ve sağlıklı bir yaşam sürmelerini teşvik etmekte önemli bir rol oynuyor. Turnuvaların başarılı geçmesini ve gençlerimize keyifli anlar yaşatmasını diliyorum,” şeklinde konuştu.

Futbol turnuvası, Şube Müdürü Osman Avcı’nın sembolik başlama vuruşuyla başladı. Futbol turnuvasında yıldızlar kategorisinde 10 takım, minikler kategorisinde ise 4 takım mücadele ederken, voleybol turnuvasında 6 takım yer alıyor. Turnuvaların yaklaşık 2 hafta sürmesi bekleniyor.

HABER FOTO RECEP BAYSAL

 

REKLAM ALANI